Ερυθρά Θάλασσα: Γαλλική φρεγάτα κατέρριψε δύο drones που προέρχονταν από την Υεμένη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γαλλική φρεγάτα πολλαπλών αποστολών ‘Languedoc’ κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροχήματα στην Ερυθρά Θάλασσα που κατευθύνονταν προς αυτήν από τις ακτές της Υεμένης, δήλωσε το γενικό επιτελείο στρατού την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, σε μια περίοδο έξαρσης της έντασης σε αυτή τη στρατηγική θαλάσσια ζώνη.

«Η αναχαίτιση και η καταστροφή αυτών των δύο αναγνωρισμένων απειλών» πραγματοποιήθηκε τη νύχτα του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου προς την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου από τη φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Languedoc που επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφερε το γενικό επιτελείο σε δελτίο τύπου. Σύμφωνα με τον γαλλικό στρατό, οι δύο αναχαιτίσεις έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στις 21:30 και στις 23:30 του Σαββάτου ώρα Γαλλίας (8:30 μ.μ. και 22:30 UT), ή στις 23:30 και στις 1:30. π.μ. Κυριακή στην Υεμένη, 110 χιλιόμετρα από την ακτή της Υεμένης κοντά στην πόλη Al-Hodeida.

«Μια άμεση απειλή»

Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη την περασμένη εβδομάδα ενώ παρείχε βοήθεια σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που είχαν στόχο επιθέσεις από την Υεμένη, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, η οποία κατήγγειλε «άμεση απειλή» για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης απείλησαν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου ότι θα επιτεθούν σε οποιοδήποτε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα κατευθύνεται προς το Ισραήλ, εάν ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας δεν λάβει τη βοήθεια που χρειάζεται.

Οι Υεμενίτες αντάρτες, που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και άλλες περιοχές, αποτελούν μέρος αυτού που περιγράφουν ως «άξονα αντίστασης» ενάντια στο Ισραήλ, με ομάδες όπως η παλαιστινιακή Χαμάς και η λιβανέζικη Χεζμπολάχ, που υποστηρίζονται από το Ιράν.

 Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, οι Χούτι δήλωσαν ότι «θα  εμπόδιζαν τη διέλευση πλοίων που κατευθύνονται προς τη Σιωνιστική οντότητα» εάν οι κάτοικοι του παλαιστινιακού εδάφους, που βομβαρδίζεται από το Ισραήλ για δύο μήνες, δεν λάμβαναν περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια, όπως π.χ. τρόφιμα και φάρμακα.

Αυξημένες εντάσεις

Αυτή η τελευταία προειδοποίηση έρχεται σε ένα πλαίσιο αυξημένων εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που προκλήθηκε στις 7 Οκτωβρίου μετά από μια θανατηφόρα επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος στο ισραηλινό έδαφος.

( AFP )

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ