Απίστευτη γερμανική πρόταση για ξεπούλημα αποκαλύπτει η Daily Telegraph! Οι χώρες του Νότου να ξεχρεώσουν με δέσμευση εθνικών περιουσιακών στοιχείων και αποθέματα χρυσού!

european union map apha 1102281Κι όμως! Αυτή η πρόταση που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Daily Telegraph, κερδίσει όλο και περισσότερο έδαφος στη Γερμανία.

Η Γερμανία φέρεται να επεξεργάζεται σχέδιο για τη σταθεροποίηση των οικονομιών, σύμφωνα με το οποίο αντί να εκδοθεί ευρωομόλογο, οι υπερχρεωμένες χώρες του νότου θα δίνουν εθνικά περιουσιακά τους στοιχεία, αλλά και τα αποθέματα χρυσού, για να ξεχρεώνουν!

Πώς θα λειτουργήσει αυτό; Μέσω ενός fund, το Redemption Fund, στο οποίο θα περνά ό,τι χρέος υπάρχει πάνω από το όριο που επιτρέπει η συνθήκη του Μάαστριχτ και ανέρχεται στο 60%.

Συνεπώς μια χώρα με χρέος 120% του ΑΕΠ, θα το 60% θα παραμένει κρατικό και το υπόλοιπο 60% θα περνά στο fund και θα αποπληρώνεται με περιουσιακά στοιχεία και χρυσό!

Αυτό το γερμανικό σχέδιο, γνωστό και ως European Redemption Pact, είναι σύμφωνο με το Γερμανικό Σύνταγμα, συνεπώς δεν θα υπάρξει κανένα νομικό κόλλημα να το περάσει η Μέρκελ. Ωστόσο, αυτό το σχέδιο προωθείται από την αντιπολίτευση της Γερμανίας και δεν αποκλείεται να τεθεί ως προϋπόθεση για να πουν «ναι» στο δημοσιονομικό σύμφωνο και να περάσει με ενισχυμένη πλειοψηφία – όπως απαιτείται – από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο, ότι με αυτό το σχέδιο θα υπάρξει σταθεροποίηση του συστήματος με 2,3 τρις ευρώ, που τόσο υπολογίζεται ότι είναι η υπερχρέωση (άνω του 60% του ΑΕΠ) των χωρών.

Η Ελλάδα με χρέος 160% του ΑΕΠ θα πρέπει δηλαδή, να ξεχρεώσει με εθνικά περιουσιακά στοιχεία και αποθέματα (;) χρυσού της τάξεως του 100% του ΑΕΠ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ