Οι Αστυνομικοί για την παρουσία τους στα γήπεδα: Όχι στο νέο πάρεργο έναντι 30 αργυρίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόλαφος ήταν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τα 30 ευρώ που τους δίνουν για να πηγαίνουν μέσα στα γήπεδα και να αστυνομεύουν τους χούλιγκανς. Δεν είναι 30, είναι 30 αργύρια, τόνισαν και οι εκπρόσωποι των αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) και οι εκπρόσωποι των αξιωματικών (ΠΟΑΞΙΑ) κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Η επίμαχη ρύθμιση των 30 ευρώ βρίσκεται στο άρθρο 80 του νομοσχεδίου και ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος το αποκάλεσε «νέο πάρεργο» και συνέχισε: «αναφέρομαι στην άμεση εμπλοκή του αστυνομικού σώματος στα γήπεδα, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αστυνομικοί έχουν αξιοπρέπεια, οι αστυνομικοί δεν είναι επαίτες. Αλήθεια ποιος είναι αυτός ο σοφός που αξιολόγησε τη ζωή του αστυνομικού και την όρισε στα 30 αργύρια;». Μάλιστα αποκάλυψε στους σιωπηλούς βουλευτές ότι «κατ’ ιδίαν συνομολογείτε χωρίς καμία κομματική εξαίρεση ότι το λειτούργημα του αστυνομικού είναι πολύ επικίνδυνο.

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν το θεσμοθετείτε. Για πόσο ακόμα νομίζετε ότι μπορείτε να μας κοροϊδεύετε. Πραγματικά λυπάμαι».

Στο ίδιο κλίμα και ο Αντώνης Βέλλιος από την ΠΟΑΞΙΑ: «Ιίναι εξευτελιστικό αυτή τη στιγμή το ποσό των 30 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, πόσο μάλλον για τον αστυνομικό που πλέον αποδεδειγμένα στα γήπεδα παίζει τη ζωή του. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει και πλαφόν και στο ποσό και στους δικαιούχους. Πρέπει να θεσμοθετηθεί το επικίνδυνο της εργασίας μας την ώρα που η πολιτεία ψάχνει για φιλοδωρήματα. Φανταστείτε ότι στον ίδιο αγώνα, ένας υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι, αμείβεται κατ’ ελάχιστο με 50 ευρώ και ο αστυνομικός του δίνετε φιλοδώρημα 30 ευρώ. Άμεσα να θεσμοθετηθεί η επικινδυνότητα».
«Επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός και όχι οι διοργανωτές όλων αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων, οι ΠΑΕ, οι ΚΑΕ και άλλης μορφής εταιρείες. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ο φορολογούμενος να επιβαρύνεται και άλλο σε μια περίοδο μαστιζόμενη από την ακρίβεια και την αύξηση του κόστους ζωής. Να τον επιβαρύνουμε κι άλλο για να κάνουμε το έργο κάποιων ιδιωτικών εταιρειών», είπαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΑΞΙΑ και αντιπρότειναν να επανέλθει η διάταξη για την είσπραξη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και του 5% των εισιτηρίων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων των αστυνομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ