Πολυπολιτισμικές ή εθνικές κοινωνίες;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Βασίλη Βιλιάρδου

Δυστυχώς τα αριστερά κόμματα που στηρίζουν τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες, προφανώς επειδή επηρεάζονται από τον κομμουνιστικό διεθνισμό του παρελθόντος, δεν έχουν καταλάβει πώς λειτουργεί στη σύγχρονη εποχή – με κριτήριο την πρακτική εμπειρία στις κοινωνίες που έχουν γίνει λιγότερο ή περισσότερο πολυπολιτισμικές, όπως στη Σουηδία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία, κυρίως στις ΗΠΑ κλπ.

IMG 8779

Σε αυτού του είδους τις κοινωνίες, ειδικά σε αυτές που δεν ευημερούν πια, αυξάνεται η βία, η εγκληματικότητα, ο ρατσισμός, η ακροδεξιά, ο ναζισμός κοκ. – ενώ λειτουργεί εις βάρος των μισθών των εγχωρίων εργαζομένων και της κοινωνικής συνοχής. Δημιουργεί δε εύκολα ελεγχόμενες κοινωνίες από τις ελίτ – προς όφελος της Ολιγαρχίας και εις βάρος της Δημοκρατίας.

Στην Ελλάδα, οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες υποστηρίζονται από όλα τα αριστερά κόμματα, έως και τους μισούς περίπου βουλευτές της ΝΔ, ειδικά από τους υπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη – ενώ ο πρόεδρος της που επιβάλει τις θέσεις του κόμματος, ο Κ. Μητσοτάκης, δηλώνει ξεκάθαρα υπέρ. Αυτό πάντως είναι το κεντρικό ερώτημα των σημερινών κοινωνιών: πολυπολιτισμικές ή εθνικές κοινωνίες – ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση ή έθνος κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ