Καταδρομική επίθεση 30 ανηλίκων σε παρέα συνομηλίκων τους στο Άνω Καλαμάκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταδρομική επίθεση δέχτηκε νωρίς χθες το βράδυ μία παρέα μαθητών γυμνασίου στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Ανω Καλαμάκι του Δήμου Αλίμου, από ομάδα περίπου 30 ανηλίκων, οι οποίοι άρχισαν να τούς κυνηγούν μέσα στο δρόμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους μαθητές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του notia.gr, οι μαθητές -τρία αγόρια και τέσσερα κορίτσια, όλοι τους ηλικίας 14 ετών- που δέχτηκαν την επίθεση είπαν πως οι δράστες, οι οποίοι είπαν πως ήταν από την Αργυρούπολη, τούς πλησίασαν και τους ρώτησαν αν είναι από τον Άγιο Δημήτριο. Ωστόσο, όπως ανέφεραν οι μαθητές, πριν καν προλάβουν να τούς απαντήσουν αρνητικά, τούς επιτέθηκαν. Κάποιοι από τους μαθητές προσπάθησαν να τούς ξεφύγουν τρέχοντας πάνω στη Λεωφόρο Ιωνίας, με κίνδυνο της ζωής τους από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ενας από αυτούς προσπάθησε να βρει καταφύγιο σε κοντινό σούπερ μάρκετ, αλλά οι επιτιθέμενοι δεν δίστασαν να τον ακολουθήσουν και άρχισαν να τον χτυπάνε μέσα στο κατάστημα. Το αποτέλεσμα ήταν ο μαθητής να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να χρειαστεί να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού», για να τού παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γονείς των μαθητών που δέχτηκαν επίθεση όχι μόνο θα υποβάλουν μήνυση, αλλά θα ζητήσουν από τους αστυνομικούς να ελέγξουν το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες του σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρει, εξάλλου, ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι ανήλικοι που χτύπησαν τους μαθητές φορούσαν κουκούλες και γάντια μηχανής, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν και να προχωρούν σε συλλήψεις τεσσάρων ατόμων, ηλικίας 14, 15 και 16 χρονών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ