Ο Γιώργος Μουρούτης εκθέτει βάναυσα τον Άδωνι Γεωργιάδη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα άρχισαν οταν ο Αδωνις Γεωργιαδης έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

Μήνυμα που έλαβα πριν λίγο εδώ στο τουιτερ στο inbox:

«Καλημέρα σχετικά με την τροπολογία για την εργασία μεταναστών θα ήθελα να σας αναφέρω το εξής συμβάν: φέτος το καλοκαίρι πελάτης μου, ο οποίος διατηρεί μικρή ξενοδοχειακή μονάδα στη Ρόδο, επικοινώνησε μαζί μου για να να αναλάβω την υπόθεση νομιμοποίησης ενός που δούλευε στο ξενοδοχείο του, λέγοντας μου το εξής: «είναι πολύ καλός στη δουλειά, πιάνουν τα χέρια του, αναλαμβάνω την αμοιβή σου, πες μου πόσα θες,νομιμοποίησε τον να εργάζεται νόμιμα στο ξενοδοχείο».
Επειδή, μπήκε στη χώρα παράνομα, χωρίς ποτέ να συλληφθεί έπρεπε να πάει πρώτα σε ΚΥΤ και μετά να επιστρέψει Ρόδο για να γίνει η πρόσληψη κλπ. Και δεν προχώρησε η υπόθεση …
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, γνωρίζουμε όλοι, πως πολλοί παράνομοι μετανάστες δουλεύουν «μαύρα».
Ορθά λοιπόν, κατατέθηκε η συγκεκριμένη τροπολογία κατά τη γνώμη μου και μακάρι να ψηφιστεί ! Καλή δύναμη !»

Αυτές είναι πραγματικότητες που προσπαθούμε να λύσουμε. Εάν έχετε κάποιοι την εντύπωση ότι οι απελάσεις είναι εύκολες και ότι δεν τις κάνουμε διότι δεν έχουμε την βούληση κάνετε λάθος. Μάλιστα στην ίδια τροπολογία δημιουργούμε και θέση Εθνικού Συντονιστή για τις Επιστροφές για να τις επιταχύνουμε. Πάμε να λύσουμε αυτά όμως που λύνονται πρώτα τώρα.

IMG 8891

Με τον Γιώργο Μουρουτη να του απαντά:

Η ελληνική πολιτεία ζητά την καταγραφή του στο ΚΥΤ γιατί η παράνομη είσοδος στη χώρα είναι αδίκημα και διώκεται βάσει του Ν.3386/05 – Άρθρο 83, όπου προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον 1.500 €. Επίσης ο εργοδότης του παράνομου εργαζόμενου προφανώς τον απασχόλησε χωρίς ένσημα οπότε θα πρέπει ως αρμόδιος υπουργός να ζητήσετε από τις σχετικές υπηρεσίες να τον ελέγξουν.

Με τον Αδωνι Γεωργιαδη να του απαντά:

Α) το τουι είναι από ανώνυμο λογαριασμό Αρα δεν μπορώ να ζητήσω τίποτε απολύτως διότι στοιχεία δεν έχω. Β) ασφαλώς και καλώς τα ζήτησε η Πολιτεία και γί´αυτό είναι αναγκαίο να νομοθετήσουμε διότι ακόμη και αυτοί που θέλουν να είναι νόμιμοι δεν μπορούν να τους πληρώνουν ένσημα. Στο ότι αυτή είναι η πραγματικότητα γύρω μας φαντάζομαι το γνωρίζουμε αμφότεροι εξίσου

Για να πάρει την εξής απάντηση απο τον Γιώργο Μουρουτη:

Λάθος κάνετε! Έχει μεριμνήσει και γι αυτό η πολιτεία (Άρθρο 13Α του Ν.4251/2014,Εγκύκλιος 11(αριθμ.Πρωτ.οικ.2740/16) παρέχοντας τη δυνατότητα εργοσήμου για περιστασιακές εργασίες, ακόμα και σε μετανάστες χωρίς χαρτιά, χωρίς να απαιτείται η παροχή καθολικής άδειας παραμονης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ