Βλάντιμιρ Πούτιν: Υπήρξα αφελής έναντι της Δύσης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η αποκάλυψη του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος παραδέχτηκε ότι τη δεκαετία του 2000 ήταν «αφελής», καθώς πίστευε πραγματικά ότι η Δύση δεν ήθελε αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος αποκάλεσε τον εαυτό του αφελή που τη δεκαετία του 2000, παρά το γεγονός ότι εργαζόταν στην κρατική ασφάλεια και σε άλλες υψηλές θέσεις, πίστευε ότι η Δύση υποστήριζε τον αυτονομισμό και την τρομοκρατία στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας από «αδράνεια», καθώς είχαν συνηθίσει να πολεμούν την ΕΣΣΔ.

Πίστευε ότι από τότε που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, δεν υπήρχε ιδεολογική αντιπαράθεση, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε λόγος αντιπαράθεσης. Αυτή ήταν μια αφελής άποψη της πραγματικότητας, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Πούτιν.

«Παρόλα αυτά, είχα μια αφελή ιδέα ότι ολόκληρος ο κόσμος, ο λεγόμενος πολιτισμένος, κατάλαβε τι συνέβη στη Ρωσία. Ότι έχει γίνει εντελώς διαφορετική χώρα, ότι δεν υπάρχει πλέον ιδεολογική αντιπαράθεση, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει βάση για αντιπαράθεση… Πίστευα ότι αυτό ήταν απλώς η αδράνεια σκέψης και δράσης».

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται μια τόσο μεγάλη χώρα.

Η Δύση αποφάσισε να ακολουθήσει το σχέδιο του Zbigniew Brzezinski (πρώην συμβούλου του Προέδρου των ΗΠΑ για την Εθνική Ασφάλεια), να διασπάσει τη Ρωσία σε 5 μέρη και να αντλήσει πόρους από κάθε ένα από αυτά, ξεχωριστά.

Μια διασπασμένη Ρωσία θα έχανε την κυριαρχία της και δεν θα μπορούσε να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.

Η μεγάλη σκακιέρα, επιβεβαιώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ