Το Πεντάγωνο στέλνει ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου ανοιχτά της Υεμένης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Πεντάγωνο έστειλε πρόσφατα μια ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου, με επικεφαλής το εμβληματικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower, στον Κόλπο του Άντεν εν μέσω πρόσφατων επιθέσεων από Υεμενίτες αντάρτες στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφεραν αξιωματούχοι των ΗΠΑ, όπως σημειώνει το αμερικανικό Politico.

Προηγουμένως το μέσο «Semafor», επικαλούμενο αξιωματούχους της προεδρικής διοίκησης ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι το Πεντάγωνο εξετάζει τη δυνατότητα να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους ως απάντηση στις αυξανόμενες επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Τις τελευταίες ημέρες, το Πεντάγωνο μετέφερε την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου  USS Dwight D. Eisenhower από τον Περσικό Κόλπο στον Κόλπο του Άντεν στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης για να υποστηρίξει μια πιθανή απάντηση των ΗΠΑ στις επιθέσεις των ανταρτών της Υεμένης»,  είπε μια πηγή στο αμερικανικό δημοσίευμα. 

Οι αντάρτες της Υεμένης (Χούτι) προειδοποίησαν για την πρόθεσή τους να επιτεθούν σε όλα τα πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, καλώντας άλλες χώρες να αποσύρουν τα πληρώματά τους από αυτά.

Ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες αποφάσισαν να σταματήσουν τη ναυσιπλοΐα μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

Το Πεντάγωνο σημείωσε ότι στις 16 Δεκεμβρίου, ένα αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα κατέρριψε 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από εδάφη που ελέγχονται από τους Χούτι.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ