ΕΑΒ: εξαιρετικά προβληματικός ισολογισμός, με μια τεράστια μαύρη τρύπα – κατά τον υπουργό άμυνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Βασίλη Βιλιάρδου

Παραδόξως, ο πρώην υπουργός οικονομικών θριαμβολογούσε για την εξυγίανση και την επιστροφή της ΕΑΒ στην κερδοφορία – όταν στον ισολογισμό της υπάρχουν πάνω από 350 εκ. € που δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν, στις αποθήκες της περί τα 100 εκ. € χαμένα, δεν υπάρχει απογραφή αποθήκης από το 2014, έχουν δοθεί 120 εκ. € από την πολεμική αεροπορία για επισκευές που δεν έχουν υλοποιηθεί, δεν εκτελούνται συμφωνίες συντήρησης και επισκευών εκατοντάδων εκ. € για δεκαετίες κλπ.

Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο σε μια ιδιωτική εταιρία, η διοίκηση της θα είχε απομακρυνθεί αμέσως – εάν δεν κατέληγε στη φυλακή.

Κάτι ανάλογο δήλωσε ο υπουργός και για την ΕΑΣ – κηρύσσοντας την έκπτωτη από παραγγελία πυρομαχικών που είχε δοθεί το 2006! Έχουν χρεοκοπήσει πλήρως την αμυντική μας βιομηχανία – χωρίς ίχνος ντροπής!

Τα παραπάνω τεκμηριώνουν επι πλέον πόσο πλασματικά είναι γενικότερα τα οικονομικά μεγέθη που εμφανίζει η κυβέρνηση – μια απίστευτη δημιουργική λογιστική, όπως αποδείξαμε για τα ψέματα σχετικά με το ιδιωτικό χρέος, με το μη εξυπηρετούμενο, με το κόστος διάσωσης των τραπεζών άνω των 70 δις € κοκ.

Οδηγούν τη χώρα σε μια επόμενη χρεοκοπία – με τα «Greek statistics» να ανθούν ξανά, αποδεικνύοντας πως δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Δυστυχώς!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ