Νοσηλευτής παρενόχλησε ασθενή στην Πάτρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Αφού την εξέτασε γιατρός οδηγήθηκε στο τμήμα αναζωογόνησης για λήψη δειγμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις. Μετά τη λήψη των δειγμάτων η γιατρός έφυγε και ο νοσηλευτής παρέμεινε με την ασθενή. Τότε, φέρεται να προχώρησε σε ασέλγεια σε βάρος της. Η 23χρονη,σύμφωνα με την καταγγελία, κάλεσε σε βοήθεια και, μαζί με τον πατέρα της που έσπευσε στην αίθουσα αναζωογόνησης, απευθύνθηκαν στη γιατρό που την είχε εξετάσει.

Έκτοτε, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό.

ΠΟΕΔΗΝ: Εάν η καταγγελία επιβεβαιωθεί να απολυθεί ο νοσηλευτής

«Το νοσοκομείο τήρησε το πρωτόκολλο. Η γιατρός στην οποία έγινε η καταγγελία και η εφημερεύουσα προϊσταμένη ειδοποίησαν διοίκηση και την αστυνομία. Η αστυνομία συνέλαβε τον νοσηλευτή ο οποίος κρατείται και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα. Η διοίκηση πολύ σωστά διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Επίσης, η διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας σωστά διέταξε ΕΔΕ. Εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες, να απολυθεί ο νοσηλευτής», τόνισε πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, ενώ παράλληλα ζήτησε να διερευνηθεί η καταγγελία και αν επιβεβαιωθεί ο νοσηλευτής να αποχωρήσει από την εργασία του.

«Να απολυθεί, όχι να τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα για πέντε – έξι χρόνια μέχρι να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο και έως τότε να λαμβάνει το 50% του μισθού του. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες, τερατώδεις πράξεις», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ