Ευρωπαϊκό άνοιγμα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν με επίθεση στις ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε νέα παρέμβαση του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ανησυχούσαν πολύ για την προσέγγιση της Ρωσίας με την Ευρώπη.

Δήλωσε συγκεκριμένα:

«Συνέχισαν να τρομοκρατούν τους Ευρωπαίους λέγοντας: Ιδού, η κακή Ρωσία σας απειλεί. Λοιπόν, μίλησα με πολλούς ευρωπαίους ηγέτες και μου είπαν: Γιατί μας τρομάζουν, καταλαβαίνουμε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να πολεμήσει με την Ευρώπη.

Ναι, δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε. Η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ λέει: εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία τώρα, η επόμενη θα είναι χώρα του ΝΑΤΟ.

Γιατί να χρειαζόμαστε αυτές τις χώρες του ΝΑΤΟ; Δεν τις χρειαζόμασταν ποτέ! Δεν χρειαζόμασταν, δεν χρειαζόμαστε τώρα και δεν θα τις χρειαστούμε στο μέλλον. Γιατί το λένε αυτό;

Μα για να τους ενθαρρύνουν να πληρώσουν χρήματα, αυτό είναι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας λύσει αυτά τα προβλήματα του τρέχοντος σχεδίου, τεμαχίζοντας, όπως πιστεύουν, την Ουκρανία και διακόπτοντας τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρώπη, από αυτή την άποψη, πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Δυστυχώς.

Απλώς δεν μπορούσαμε να συμπεριφερθούμε διαφορετικά. Διαφορετικά, έπρεπε να τα παραδώσεις όλα. Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό. Και ενώ κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαμε να το κάνουμε (να παραδώσουμε πόρους και κυριαρχία), το έκαναν επίτηδες. Έσυραν εσκεμμένα εμάς και την Ευρώπη σε αυτή τη σύγκρουση, και με αυτή την έννοια πέτυχαν τους στόχους τους – διέλυσαν τη σχέση της Ρωσία με την Ευρώπη. Και τώρα μεταφέρουν επίσης το βάρος της οικονομικής ευθύνης και των πληρωμών στην Ευρώπη. Και η αδύναμη, χωρίς ραχοκοκαλιά γενιά των σημερινών πολιτικών στην Ευρώπη δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ