Κοσσυφοπέδιο: Οι Σέρβοι κατηγορούν τους Αλβανούς για καταστροφές σε νεκροταφεία και σπίτια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουλάχιστον πέντε ξύλινοι σταυροί έσπασαν στο τοπικό Ορθόδοξο νεκροταφείο στο Οράχοβατς του Κοσσυφοπεδίου, αναφέρουν σήμερα τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Τη βεβήλωση των ορθόδοξων συμβόλων στο νεκροταφείο ανακάλυψαν κάτοικοι του Οράχοβατς που πήγαν στο νεκροταφείο χθες, του Αγίου Νικολάου.

Ένας από αυτούς, που κάλεσε την αστυνομία, λέει ότι βρήκε τουλάχιστον πέντε σπασμένους σταυρούς, μεταξύ των οποίων και ο στενότερος συγγενής του.

3 23

Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου γράφουν πάνω στις ταφόπλακες των Σέρβων “UÇK”

«Κάποιοι από τους ντόπιους πήγαν στο νεκροταφείο σύμφωνα με την παράδοση την παραμονή του Αγ. Νικολάου (σημείωση: με το παλιό ημερολόγιο) και βρήκαν σπασμένους σταυρούς. Αυτοί οι σταυροί δεν έσπασαν την πρώτη φορά, αλλά πολλές φορές, αλλά τα μέλη της οικογένειας τους επισκεύασαν και τους ξανάστησαν με την ελπίδα ότι δεν θα ξανασπάσουν, αλλά δυστυχώς το σπάσιμο επαναλαμβάνεται, το οποίο και πάλι αναστατώνει όχι μόνο τις οικογένειες αλλά επίσης όλοι τους Σέρβους στο Οράχοβατς

Πυρπόλησαν σπίτι ενός παλιννοστούντος Σέρβου

1 206

Αργά χθες το βράδυ, ξέσπασε φωτιά στο σπίτι της οικογένειας παλιννοστούντων Πάβλοβιτς Pavlović στο Belo Polje κοντά στο Peć, με αποτέλεσμα να καεί η σκεπή και να προκληθούν σημαντικές υλικές ζημιές στο εσωτερικό.

Οι κάτοικοι αυτής της κοινότητας επαναπατρισθέντων είναι αναστατωμένοι από αυτό το περιστατικό, επειδή υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η φωτιά στο σπίτι ήταν εμπρησμός, καθώς η περιουσία της οικογένειας Πάβλοβιτς έχει ήδη πυρποληθεί δύο φορές στο παρελθόν , και η οικογένεια αντιμετωπίζει πιέσεις εδώ και μήνες να πουλήσει το ακίνητο σε έναν ντόπιο Αλβανό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόσφατα αποθανών Μπλαγκόι Πάβλοβιτς  και η σύζυγός του, που ζει ακόμα στην περιουσία τους στο Belo Polje, πιέζονταν συνεχώς από τους ντόπιους Αλβανούς να πουλήσουν την περιουσία τους, κάτι που αρνούνταν επίμονα να κάνουν, αποφασισμένοι να μείνουν και να επιβιώσουν στην εστία τους, όπως σημειώνει η σερβική HappyTv.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ