Με μαγειρέματα εξαιρούν σημαντικούς μάρτυρες απο την εξεταστική για τα Τεμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική, Λάζαρος Τσαβδαρίδης εισηγήθηκε 33 μάρτυρες, την ώρα που από τον κατάλογό του εξαιρέθηκαν τα πιο σημαντικά πρόσωπα, όπως ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών που είχε προειδοποιήσει για τα κενά ασφαλείας! Την πρόταση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη καταψήφισε η αντιπολίτευση που καταγγέλλει απόπειρα συγκάλυψης και τελικά επιβλήθηκε μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας.

Σημειώνεται ότι στην εισήγηση του Λ. Τσαβδαρίδη αναφέρονται πολιτικά πρόσωπα όπως ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Δημήτρης Ρέππας. Ωστόσο, από τον κατάλογο απουσίαζαν ονόματα κρίσιμων μαρτύρων, όπως εμπειρογνώμονες και στελέχη των σιδηροδρομικών οργανισμών.

Όπως τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, «η συμπολίτευση κινείται με βάση την απαξίωση μαρτύρων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας και, δεύτερον, την απόδοση την της ευθύνης της τραγωδίας στο ανθρώπινο λάθος».

Σχολιάζοντας την εισήγηση της ΝΔ, ανέφερε: «Η πρόταση σας δεν βγάζει νόημα. Δεν είναι δυνατόν να μην καλέσουμε τον άνθρωπο που προειδοποιούσε για τους θανάτους τον κ. Καραμανλή» είπε αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι πρέπει να κληθούν ως μάρτυρες οι κ.κ. Καστρινάκης και Τερεζάκης που χειρίστηκαν τα συστήματα ασφαλείας του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, όπως επίσης και ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλος και η κ. Κολιοπούλου, η οποία ενέκρινε την παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη. Επιπλέον, ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες ο πρώην σταθμάρχη Λάρισας, κ. Κολλάτος και ο πρώην επικεφαλής της ΡΑΣ, κ. Μουταβελής.

Μάλιστα, ο κ. Κόκκαλης αιτήθηκε να κληθούν για κατάθεση ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο οποίος είχε καταγγείλει το τσιμέντωμα στον τόπο της τραγωδίας, αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ που αυτοεξαιρέθηκαν, ο Θάνος Πλεύρης και Ζωή Ράπτη, αλλά και του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Συγκάλυψη κατήγγειλε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη η οποία αιτήθηκε να κληθεί για κατάθεση ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, Κώστας Σπηλιόπουλος, τον οποίο διόρισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Προοιωνίζονται βήματα συγκάλυψης» ανέφερε η Μιλένα Αποστολάκη.

Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η πλειοψηφία συναίνεσε μόνο στην κλήση των των Θ. Πλεύρη και Κ. Αγοραστού.

Σημειώνεται ότι στις 9 Ιανουαρίου 2024 θα καταθέσουν οι Κ. Χατζηδάκης και Δ. Ρέππας, μια ημέρα μετά θα ακολουθήσει η κατάθεση των Μ. Χρυσοχοΐδη και Π. Θεοφανόπουλο, ενώ στις 11 θα κληθούν οι Θανάσης Ζηλιασκόπουλος και Βασίλειος Τσιαμάντης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ