Οι κινήσεις της κυβέρνησης παραπέμπουν σε μαύρες εποχές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κινήσεις που θυμιζουν άλλες εποχές, την εποχή που η χούντα είχε αποσύρει την Ελληνική μεραρχία απο την Κυπρο και άνοιξε ο δρόμος για την Τουρκική εισβολή. Τωρα αποσύρονται απο τα Ελληνικά νησια με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανια σημαντικά αμυντικά όπλα.

IMG 9198

Ουδείς αμφισβητεί ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα φέρουν εις πέρας όποια αποστολή και να τους ανατεθεί, όσο καλύτερα μπορούν, όποιες και αν είναι οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες και παρά το γεγονός ότι τεχνολογικά υπάρχει μια σαφέστατη υστέρηση που οφείλεται αποκλειστικά σε κυβερνητικές αποφάσεις στο πέρασμα των ετών.

Ο ελληνικός λαός όμως δεν έχει πληρώσει (και συνεχίζει να πληρώνει) τόσα δισεκατομμύρια από τον ιδρώτα και το αίμα του, για να φυλάμε το καθεστώς του Ζελένσκι στην Ουκρανία, να φυλάμε τα παλάτια της Σαουδικής Αραβίας και τα τάνκερ των εφοπλιστών που κινδυνεύουν στην Ερυθρά Θάλασσα και θέλουν προστασία από το κράτος. Χωρίς, μάλιστα, κανένα απολύτως αντάλλαγμα.

Η Ελλάδα λοιπόν θα στείλει φρεγάτα σε μια εμπόλεμη περιοχή χιλιάδες μίλια μακριά. Γιατί;

Για την προστασία του… παγκόσμιου εμπορίου ως υπερδύναμη της ναυτιλίας; Με φρεγάτες 40 ετών θα το κάνουμε αυτό; Εδώ γελάμε. Τόσες υπερδυνάμεις υπάρχουν με άρτια και πλήρως εξοπλισμένα πολεμικά πλοία που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Εμείς με τι… προσόντα; Με τα γερασμένα πλοία μας που ακόμα περιμένουν να εκσυγχρονιστούν;

Ασόβαρες και επικίνδυνες αποφάσεις από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία έχει καταντήσει το… παιδί για όλες τις δουλειές (των ΗΠΑ) και δεν λέει όχι σε ό,τι κι αν της ζητήσουν, ακόμα και αν αυτό είναι σε βάρος των εθνικών και κυριαρχικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ