Σε διαθεσιμότητα στρατιωτικοί για «δομές αίρεσης στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας προέβησαν σε δηλώσεις για τις συζητήσεις περί του Ατατούρκ που έγιναν στη Διοίκηση της Σχολής Πεζικού της Τούζλα.

Αναφέρθηκε ότι το προσωπικό που προκάλεσε τα επεισόδια τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παραπέμφθηκε στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Καταγγελίες για θρησκευτικές δομές στις ένοπλες δυνάμεις

Η ανακοίνωση διέψευσε τις πληροφορίες ότι υπήρχαν θρησκευτικές δομές εντός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν, «οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ασκούν όλες τις δραστηριότητές τους στο πλαίσιο του συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας. Εάν διαπιστωθεί ενέργεια αντίθετη προς το σύνταγμα και τη νομοθεσία, αναλαμβάνεται δράση χωρίς συμβιβασμούς και άμεσα».

Τι έγινε στη Σχολή Πεζικού στην Τούζλα

Πηγές του υπουργείου κοινοποίησαν τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε στη Διοίκηση της Σχολής Πεζικού της Τούζλα και τις καταγγελίες που ακολούθησαν:

«Στο εν λόγω περιστατικό, έγιναν δραστηριότητες μη συμπεριφερόμενες σύμφωνα με το νόημα και τη σημασία της ημέρας στα πλαίσια της σχετικής νομοθεσίας στις εθνικές ημέρες μνήμης και εορτασμού, τελετές και αργίες, και ασέβεια στην προσφιλή μνήμη του Ατατούρκ.

 »Ανοίχθηκαν ζητήματα όπως λόγια και συμπεριφορές, ενθάρρυνση ανθρώπων να διαπράττουν εγκλήματα στοχεύοντας άλλο προσωπικό, σοβαρές προσβολές και απειλές.

Στο πλαίσιο της διοικητικής έρευνα που διενήργησε η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων, προκειμένου η έρευνα να συνεχιστεί με ασφάλεια και υγεία, το προσωπικό που προκάλεσε τα επεισόδια υποβλήθηκε σε Πειθαρχική Δίωξη από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, τέθηκε προσωρινά σε αναστολή από τα καθήκοντά του και παραπέμφθηκε στο Ανώτατο Πειθαρχικό Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 29 του Νόμου.

»Επιπλέον, άλλαξαν οι προϊστάμενοι που δεν εκπλήρωσαν πλήρως τις αρμοδιότητες εποπτείας και ελέγχου τους στο εν λόγω περιστατικό».

«Συνεχίζεται η δικαστική και πειθαρχική διαδικασία»

2 86

Η διοικητική έρευνα για το συμβάν έχει ολοκληρωθεί και η δικαστική και πειθαρχική διαδικασία συνεχίζεται. Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας, όπως αναφέρεται στο άρθρο 157 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΚΠΔ), η φάση της έρευνας, κατά κανόνα, διεξάγεται εμπιστευτικά στο κοινό.

Ως εκ τούτου, δεν ενδείκνυται η παροχή πληροφοριών έως ότου ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.

 Επιπλέον, δεν υπάρχει ακόμη προσωπικό που να έχει καταδικαστεί σε αποβολή από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας την πίστη του τουρκικού στρατού στον Ατατούρκ»

Επιπλέον, όπως υποστηρίζεται, δεν υπάρχει ακόμη προσωπικό που να έχει καταδικαστεί με αποβολή από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας ενεργούν στα πλαίσια του νόμου σε αυτό το περιστατικό, όπως σε κάθε περιστατικό.

Από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο μετά την ολοκλήρωση της απαραίτητης επανεξέτασης/έρευνας θα ληφθεί η πιο ακριβής και αντικειμενική απόφαση και όπως δήλωσε ο Υπουργός μας θα κοινοποιηθεί στο κοινό.

Για το περιστατικό αυτό ασκούνται άδικες, άστοχες και αβάσιμες κριτικές για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τον Υπουργό μας. «Δεν είναι θέση κανενός να προσπαθήσει να αμφισβητήσει την αγάπη και την πίστη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μας και του Υπουργού μας προς τον Ατατούρκ».

Haberler

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ