Το είπε και το έκανε η Κύπρος! Ναι στην προσέγγιση με τον Άσαντ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετα απο πρωτοβουλία & πίεση της Κύπρου που παλεύει μόνη, η Υπάτη Αρμοστεία ξεκίνησε επαφές με τον Άσαντ, για να καθοριστούν κάποιες περιοχές της Συρίας ως ασφαλείς.

Η Κύπρος πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί σαν εξοχικό των τζιχαντιστών. Να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες Άσαντ.

Στην εκπομπή Alpha Καλημέρα φιλοξενήθηκε ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπ. Εσωτερικών, Λοϊζος Χατζηβασιλείου, τονίζοντας ότι

«Η Κύπρος είναι αυτή που λειτουργεί σαν το εξοχικό της Συρίας και να δέχεται τεράστιους αριθμούς χωρίς να μπορεί να τους διαχειριστεί»

Σημείωσε ότι αυτό που απαιτείται είναι αυτό που απαιτείται είναι μια πολιτική απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς λόγω του καθεστώτος συμπληρωματικής προστασίας που απολαμβάνει η χώρα, δεν μπορούν να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που εφαρμόζονται για τις χώρες της Αφρικής.

Γι’ αυτό όπως σημείωσε ο κ. Χατζηβασιλείου, ο Υπουργός Εσωτερικών κατά την Παγκόσμια Σύνοδο της Υπάτης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες το περασμένο δεκαήμερο στη Γενεύη, «είχε ευεργετικά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, η Υπάτη Αρμοστεία ξεκίνησε τις επαφές με το καθεστώς Άσαντ, για να καθοριστούν κάποιες περιοχές της Συρίας ως ασφαλείς, κάτι που αν επιτευχθεί, θα «λύσει» τα χέρια σε μεγάλο βαθμό για επιστροφές Σύρων μεταναστών.

Λοϊζος Κωνσταντίνου- Διευθυντής Γραφείου του Υπ. Εσωτερικών
«Θα πάρει χρόνο, αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι έχει ανοίξει για πρώτη φορά αυτός ο διάλογος με το καθεστώς»

Με πληροφορίες απο το alphanews.live

ΔΗΜΟΦΙΛΗ