Γερμανός βουλευτής καλεί τους Ουκρανούς πρόσφυγες να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολιαστές της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, στην άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης να παραδώσει Ουκρανούς πρόσφυγες που ζουν στη Γερμανία στο Κίεβο για επιστράτευση στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σημείωσαν ότι δεν συμφώνησαν όλοι οι βουλευτές της Bundestag με αυτή την απόφαση του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Johann Wadeful είπε ότι όλοι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία που έφτασαν στη Γερμανία θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να υπηρετήσουν στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.

 Σύμφωνα με τον Wadeful, οι γερμανικές αρχές, αντίθετα, θα πρέπει να στηρίξουν πλήρως τον επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας,  Ρούστεμ Ουμέροφ, ο οποίος κάλεσε τους πρόσφυγες από την Ουκρανία να επιστρέψουν και να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

«Αυτή είναι μια επείγουσα έκκληση για ηθική, και σίγουρα πρέπει να την υποστηρίξουμε πολιτικά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εδώ γιατί διεξάγεται πόλεμος και απλά πρέπει να κάνουν το μέρος τους για να σταματήσουν αυτόν τον πόλεμο». Ο Γερμανός βουλευτής εξήγησε την άποψή του στους δημοσιογράφους της Die Welt.

Προχθές η γερμανική ZDF αναφέρθηκε στην πρόθεση της ουκρανικής ηγεσίας να επιστρατεύσει σχεδόν 500 χιλιάδες Ουκρανούς που βρίσκονται ως πρόσφυγες σε ευρωπαϊκές χώρες.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ