Γκάζι: Σέρβιραν σε ανήλικους μαθητές ποτά “μπόμπες” κατά τη διάρκεια Χριστουγεννιάτικου πάρτι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, το πάρτι είχε κανονιστεί να γίνει σε γνωστό night club επί της Ιεράς Οδού, προκειμένου οι περίπου 20 μαθητές να διασκεδάσουν πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μολονότι οι γονείς είχαν συνεννοηθεί με το μαγαζί, ώστε να προσφέρουν αναψυκτικά και μόνο δύο μπουκάλια κρασί, κάποιοι από τους μαθητές πήγαν στο μπαρ και παρήγγειλαν βότκα και ουίσκι.

«Σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πήγαμε μια εβδομάδα πριν και μιλήσαμε με το μαγαζί. Τους δώσαμε 200 ευρώ, αντίγραφα από τις ταυτότητές μας και τους είπαμε “θα τους δίνεις μπύρες χωρίς αλκοόλ, σαγκρία και ένα κρασί με λίγο αλκοόλ”. Συμφωνήσαμε σε αυτό και όλα καλά. Αν ήταν κάτι παραπάνω, θα πληρώσουμε τη διαφορά. Τα περισσότερα παιδιά είχαν μαζί τους λεφτά για να πληρώσουν το ταξί, με το οποίο θα επέστρεφαν. Με αυτά τα λεφτά κάποιοι πήραν βότκες και ουίσκι», είπε στο protothema.gr γονέας, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του λυκείου, ο οποίος και ενημερώθηκε από τον γιο του για όσα συνέβησαν στο night club.

Όπως ανέφερε, πέντε από τους μαθητές ένιωσαν αδιαθεσία και βγήκαν έξω από το μαγαζί, όπου και επικράτησαν σκηνές πανικού, όταν ένας 15χρονος λιποθύμησε και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο μαζί με τέσσερις συμμαθήτριές του που έκαναν εμετό.

Τα παιδιά φέρονται να κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, με τους γονείς να καταγγέλλουν πως, πέρα από το γεγονός της παράνομης διάθεσης αλκοόλ σε ανηλίκους, τα ποτά ήταν νοθευμένα, όπως τούς είπαν αργότερα οι γιατροί που εξέτασαν τους μεθυσμένους μαθητές. «Το πρόβλημα είναι πως τα ποτά ήταν “μπόμπες”. Τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι πήγαν για πλύση στομάχου. Το αγόρι το πήρε ασθενοφόρο. Οι γιατροί μας είπαν ότι είχαν πιει κάτι “περίεργο”», αναφέρουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ