«Ασυνόδευτο ανήλικο» Πακιστανός πήγε να απαγάγει τη γυναίκα στα διόδια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αρχές ερευνουν έναν νεαρό Πακιστανό που είχε προσαχθεί το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου σε αγροτική οικία στο Καλαμάκι της Δυτικής Αχαΐας, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για το «ξήλωμα» κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο Πακιστανούς που κατηγορούνται για διακίνηση ανθρώπων και προσήγαγαν 17 μετανάστες που φέρονται να είχαν πληρώσει τους λαθροδιακινητές για τη μεταφορά τους. Ο καθένας είχε δώσει από 6.500 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, μεταξύ των 17 μεταναστών ξεχωρίζει η περίπτωση ενός 17χρονου Πακιστανού, για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι δεν ήταν διακινούμενος αλλά συνεργάτης του κυκλώματος.

Εντούτοις δεν βρέθηκαν στοιχεία για να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ανθρώπων (όπως έγινε με τους δύο Πακιστανούς λαθροδιακινητές που συνελήφθησαν). Έτσι, μετά την προσαγωγή την περασμένη Κυριακή αφέθηκε ελεύθερος και κατέληξε σε μία ανοιχτού τύπου δομή μεταναστών. Από εκεί ωστόσο εξαφανίστηκε. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι υπάρχει η εκτίμηση ότι ο 17χρονος ήταν ένας από τους κουκουλοφόρους που εμφανίζονται σε βίντεο να επιχειρούν να απαγάγουν γυναίκα κοντά στα διόδια του Ελαιώνα στο Αίγιο. Οι αστυνομικοί φέρονται να τον έχουν ταυτοποιήσει και να τον αναζητούν, καθώς θεωρούν ότι είναι το πρόσωπο-«κλειδί» για τη σύλληψη και των υπόλοιπων κουκουλοφόρων.

Πηγές του iEidiseis εξηγούν ότι κατά το παρελθόν ο 17χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές στα Γρεβενά, όπου είχε εντοπιστεί να οδηγεί όχημα κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, με τις Αρχές να εκτιμούν τότε ότι έκανε λαθροδιακίνηση. Επίσης, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι δηλώνει 17 ετών για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από τις Αρχές, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι περίπου 20 ετών. Ο ίδιος είναι πακιστανικής καταγωγής , ενώ όπως και οι υπόλοιποι κουκουλοφόροι θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με έδρα την Αθήνα και την Πάτρα. Το «παράρτημα» της Πάτρας ξηλώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. με την αστυνομική επιχείρηση της περασμένης Κυριακής, ωστόσο, το ίδιο δεν συνέβη με το «παράρτημα» της Αθήνας που επιχείρησε να εκφοβίσει τους συλληφθέντες της Πάτρας για να μην τους προδώσουν. Έτσι, φέρονται να έστησαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, που περιλάμβανε την παρακολούθηση του στόχου τους αλλά και την απαγωγή του.

Η γυναίκα πακιστανικής καταγωγής που φαίνεται στο σχετικό βίντεο έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες την απείλησαν ότι εάν βάλει δικηγόρο για την υπεράσπιση του συντρόφου της (που είχε συλληφθεί προ ημερών για λαθροδιακίνηση) τότε θα της κάνουν κακό. Η γυναίκα εξήγησε στους αστυνομικούς ότι οι κουκουλοφόροι πιθανότατα γνώριζαν ότι θα επισκεφτεί τον κρατούμενο σύντροφό της στην Πάτρα και έτσι την παρακολούθησαν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στόχος τους ήταν να απειλήσουν και να εκβιάσουν τη γυναίκα, προκειμένου ο Πακιστανός συλληφθείς σύντροφός της να μη δώσει τα ονόματά τους στις Αρχές. Οι κουκουλοφόροι εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινεί μετανάστες.

Η κατάθεση της γυναίκας – Πώς έγινε η επίθεση

Η γυναίκα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι οι δράστες την ακινητοποίησαν βραδινές ώρες καθώς επέστρεφε από την Πάτρα στην Αθήνα. Της άρπαξαν την τσάντα με τα μετρητά και στη συνέχεια της είπαν ότι εάν βοηθήσει το σύντροφό της βάζοντας δικηγόρο ή εάν εκείνος μιλήσει στις Αρχές τότε θα τη σκοτώσουν. Οι δράστες προσπάθησαν να τη βάλουν μέσα στο όχημά τους (πιθανότατα για να την κρατήσουν όμηρο και να εκβιάσουν το σύντροφό της), ωστόσο δεν τα κατάφεραν λόγω της σθεναρής αντίστασης που πρόβαλε.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση έγινε γνωστή από βίντεο στο οποίο φαίνονται νεαροί να την ξυλοκοπούν κοντά στο σταθμό διοδίων. Το συμβάν έγινε πριν από τρεις ημέρες, στις 20 Δεκεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αφορά πρόσωπα που φέρονται να έχουν εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. Συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή το Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας εξάρθρωσε κύκλωμα, συλλαμβάνοντας δύο άνδρες πακιστανικής καταγωγής, καθώς εντοπίστηκαν 17 αλλοδαποί προς διακίνηση σε αγροικία. Μάλιστα, είχαν βρεθεί 1.100 πλαστά έγγραφα στην κατοχή των διακινητών.

Η γυναίκα που απεικονίζεται στο βίντεο, όπως αναφέρουν πηγές, είναι η σύντροφος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων Πακιστανών, η οποία κατευθυνόταν από την Αθήνα στην Πάτρα, προκειμένου να τον επισκεφτεί στα κρατητήρια. Οι νεαροί που κρύβονται πίσω από την επίθεση αρπαγής φαίνεται πως είναι μέλη του κυκλώματος που δρουν στην Αθήνα, τα οποία παραμένουν ασύλληπτα και επιχείρησαν να την απαγάγουν προκειμένου να ασκήσουν πίεση στον σύντροφό της να μην δώσει ονόματα από το κύκλωμα στις Αρχές.

Ο ένας εκ των τριών δραστών της αρπαγής έχει ταυτοποιηθεί, με τον ίδιο να δηλώνει πως είναι ανήλικος. Μάλιστα, ήταν ανάμεσα στους 17 αλλοδαπούς που εντοπίστηκαν στην αγροικία, για τον οποίον όμως δεν προέκυπταν στοιχεία πως είχε εμπλοκή με το κύκλωμα. Ωστόσο, ήταν γνώριμος στις Αρχές καθώς είχε εντοπιστεί στο παρελθόν να οδηγεί επικίνδυνα στην περιοχή των Γρεβενών.

ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ