Ερυθρά θάλασσα: Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα πρώτη οταν άλλες χώρες αρνούνται να συμμετάσχουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι 20 έθνη θα συμμετείχαν στον συνασπισμό, αλλά δεν κατονόμασαν εκείνα που ήταν πρόθυμα να βγάλουν κάστανα από τη φωτιά. Εμείς φυσικά σπεύσαμε πρώτοι. Οι εξελίξεις όμως είναι άκρως ανησυχητικές:

Η Αυστραλία, ο στενότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στη συμμαχία AUKUS, ήταν η πρώτη που αρνήθηκε να συμμετάσχει στην Επιχείρηση Guardian of Prosperity, λέγοντας ότι δεν θα στείλει ούτε μια «βάρκα» για βοήθεια.

Ακολούθως, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία επιβεβαίωσαν την αποχώρηση τους από την Επιχείρηση Prosperity Guardian, αρνούμενοι να θέσουν τα πολεμικά τους πλοία υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ!

Υπάρχει όμως και συνέχεια.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι θα στείλει …δύο αξιωματικούς (!!) και η Νορβηγία είπε ότι θα στείλει 10 αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού στο Μπαχρέιν, την έδρα της CMF. Η Δανία δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στην επιχείρηση, στέλνοντας έναν αξιωματικό!! Στέλνουν δηλαδή ναύτες, χωρίς πλοία!

Αντίθετα, χώρες όπως η Ελλάδα και η Εσθονία, η οποία έχει υποσχεθεί πλήρη υποστήριξη για την επιχείρηση κατά των Χούτι έσπευσαν να δηλώσουν παρούσες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ