Ουκρανός Διοικητής στους ‘Times’: Ρεαλιστικό στόχος για το 2024 είναι να κρατήσουμε τα εδάφη που έχουμε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οποιοδήποτε δυτικό όπλο είναι απίθανο να βοηθήσει στην ώθηση των δυνάμεων του Πούτιν από τις εδραιωμένες αμυντικές τους θέσεις», δήλωσε ο συνταγματάρχης  Ρομάν Κοστένκο, διοικητής, βουλευτής και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εθνικής ασφάλειας, άμυνας και πληροφοριών, στην εφημερίδα “The Times”.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα όπλο τώρα που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την έκβαση του πολέμου. Οι πύραυλοι ATACMS δεν μπορούν να φέρουν σημείο καμπής. Στρατιωτικά αεροσκάφη; Μπορούν μόνο να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε ισοτιμία. Μας λένε ότι θα αποκτήσουμε σύγχρονο F-16 αλλά τα F-16 είναι αεροσκάφη της δεκαετίας του 1970 και η Ρωσία έχει εκατοντάδες μαχητικά γενιάς 4++ . Δεν καταλαβαίνω ποιος σκέφτηκε ότι θα μπορούσαμε να νικήσουμε τη Ρωσία με μερικές δεκάδες F-16», είπε ο Κοστένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρεαλιστικός στόχος της Ουκρανίας για το 2024 θα πρέπει να είναι να μην χάσει περισσότερο από το έδαφός της και να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερα χτυπήματα κατά των ρωσικών ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πάμε σε πόλεμο συμμετρικά με τους Ρώσους, να εξαπολύσουμε επιθέσεις όπως οι Ρώσοι, να χάσουμε ανθρώπους σαν τους Ρώσους ή να στρατολογήσουμε σαν αυτούς. Πρέπει να βρούμε τρόπους να χάσουμε δέκα φορές λιγότερους ανθρώπους από αυτούς. Αυτό είναι το μόνο τρόπο να έχουμε μια ευκαιρία, γιατί με απλά μαθηματικά θα εξαντλήσουμε τους άντρες μας πιο γρήγορα από αυτούς», τονίζει ο συνταγματάρχης.

Το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο UNIAN υπενθυμίζει ότι δυτικοί αναλυτές θεωρούν ότι το σημερινό αδιέξοδο στο μέτωπο στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα της ανεπαρκούς δυτικής υποστήριξης στον ουκρανικό στρατό.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ