Τους συνέλλαβαν γιατί είπαν δημόσια πως η Τουρκία είναι «κράτος – τρομοκράτης»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ένα σκανδαλώδες περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τους πολίτες στο δρόμο στο  Μπακίρκιοϊ της Κωνσταντινούπολης», γράφει τουρκική ειδησεογραφική πύλη.

Δύο άτομα έβαλαν στο στόχαστρο τη Δημοκρατία της Τουρκίας και είπαν, «Αυτό το κράτος είναι τρομοκράτης».

 Οι ομάδες του Γραφείου Ασφαλείας (που βρίσκονταν εκεί) πάτησαν το κουμπί μετά τα σκανδαλώδη λόγια του Μπεσταμίν Τ. και του Σαμί Γιουσούφ Γκ. Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν. Τα άτομα οδηγήθηκαν αργότερα στο δικαστήριο.

1 268

Το δημοσίευμα τονίζει ότι: ενώ 83 εκατομμύρια άνθρωποι θρηνούν για τους νεκρούς στρατιώτες μας στο βόρειο Ιράκ,  οι δύο νέοι που έκαναν σκανδαλώδεις δηλώσεις σε συνέντευξη δρόμου και δέχτηκαν μεγάλες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα όταν ειπώθηκε στο μικρόφωνο ότι «Αυτό το κράτος είναι τρομοκράτης» έλαβαν αντίδραση από όλους. Οι στιγμές αυτές καθώς και ο φίλος του που τον στήριξε με επιμονή σε αυτά που είπε τους απαθανάτισε η κάμερα.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανέφερε στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «Έγινε ό,τι ήταν απαραίτητο», τονίζοντας ότι οι άνθρωποι που προσέβαλαν τον ηρωικό Μεχμέττσικ (σημείωση: γενική ονομασία του Τούρκου φαντάρου) συνελήφθησαν.

3 39

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ