Κώστα Δημ Χρονόπουλου: Μετανάστευση και Δημογραφικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου*

Η Ελλάδα πλήττεται έντονα, από την μάστιγα του Δημογραφικού . Προσωπικά την έχω χαρακτηρίσει ως : «Πυρηνική Βόμβα». Οι Ευρωπαίοι –και φυσικά κατ’ εξοχήν –οι Έλληνες, αδιαφόρησαν, ολιγώρησαν ή αδυνατούν να δώσουν τη σωστή λύση στο μείζονος σημασίας αυτό ζήτημα.

Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν την έλλειψη (λόγω καλοπέρασης) εργατικών χεριών, ιδίως στον πρωτογενή τομέα – Γεωργία Κτηνοτροφία κ.ο.κ. Δεν υπάρχει προσφορά /διάθεση ενασχόλησης των γηγενών πληθυσμών σε …. χειρωνακτικές εργασίες. Αυτές θεωρούνται ως δεύτερης ή και τρίτης διαλογής και όλοι τις αποφεύγουν, αφού προορίζονται για …. άλλους (!). Κατέφυγαν λοιπόν οι αρμόδιοι, στη πανάρχαια δοκιμασμένη τακτική των «δούλων».

Προσέλκυση και ελληνοποίηση ξένων αναξιοπαθούντων , φτωχών ανθρώπων αλλοεθνών. Ακόμη και λαθρομεταναστών που προσπαθούν να τους βαφτίσουν … παράτυπους ή υπο προϋποθέσεις (=σε συνάρτηση των αναγκών σε εργατικά χέρια) «νομότυπους» ή «ημινόμιμους» ή υπό …. «προθεσμία νόμιμους». Προφανώς, επιπολαίως και ανευθύνως έπεσαν στην παγίδα της ανάγκης χωρίς επίγνωση των μοιραίων συνεπειών (!). Η ουσία είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος και όχι το πώς θα χαρακτηριστεί η εδώ παραμονή τους. Πρέπει να έχουμε (ή να διευκολύνουμε) την προσέλευση λαθρομεταναστών ; Ναι ή όχι ; . Ακόμη: Οι μετανάστες ή οι αλλοδαποί εργάτες, να είναι μόνιμοι ή προσωρινοί;. Προσωπικά , θα επαναλάβω τη θέση την οποία έχω διατυπώσει εδώ και χρόνια: Το ανησυχητικό δημογραφικό μας πρόβλημα δεν γίνεται /δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί να λυθεί με εισαγωγές αλλοδαπών –και μάλιστα απροσάρμοστων και αναφομίωτων αλλόθρησκων. Πρόκειται για ανεπίτρεπτη εθνοβόρο μέθοδο /συνταγή αφελληνισμού !!!. Η πρότασή μου για αλλοδαπούς εργάτες: οι νομίμως ερχόμενοι μετανάστες (όχι οι λαθρομετανάστες), ή και οι προσκαλούμενοι για χειρωνακτική εργασία, να διαμένουν στη χώρα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα : 3-5 χρόνια . Μετά θα αποχωρούν υποχρεωτικά και –αν είναι αναγκαίο- θα αντικαθίστανται από άλλους. Έτσι θα εξυπηρετούνται και άλλοι συμπολίτες τους. Εξυπακούεται ότι θα αμείβονται με κανονικά μεροκάματα, και δεν θα ζουν υπο πρωτόγονες συνθήκες. Είναι χρέος της Πολιτείας να φροντίσει για αυτό.

Ακόμη: είναι λάθος –σκόπιμο ή μη αδιάφορο- η διαμάχη σε επίπεδο χρονικών ποσοστώσεων για να δικαιολογηθεί η παραμονή (ακόμη και των λαθρομεταναστών!). Αλήθεια πόσο υπερήφανοι αισθάνονται οι κομματικοί μας σχηματισμοί, όταν επινοούν τρόπους (επικαλούμενοι των έλλειψη εργατικών χεριών) εισαγωγής ή διευκολύνσεων (sic) για παραμονή όσων –νόμιμων και παράνομων- βρίσκονται ήδη στον τόπο μας;. Ακόμη: η κρατική /επίσημη ανοχή στους παρανόμους, δεν μας εκθέτει ως Κράτος;. Πέραν των αγνών ή πονηρών βλέψεων /στοχεύσεων και προγραμματισμού του Κ.Σ(=Κομματικού Συστήματος) , πρώην Π.Σ (=Πολιτικού Συστήματος) μας, διαφαίνεται κάτι ανατριχιαστικό: ότι μερίδα του κομματικού μας κόσμου , καταφεύγει στη γνωστή μέθοδο των ανικάνων: όταν δεν μπορούν να δώσουν λύση, καταφεύγουν στην παρά-λυση (!). Π.χ όταν αδυνατούν να πατάξουν τους φοροφυγάδες , φοροκλέφτες, φοροαποφεύγοντες και χάνουν έσοδα, τότε φορολογούν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ή τους ιδιοκτήτες (ΕΝΦΙΑ), τόσο απλά, τόσο σίγουρα!.Το ίδιο δυστυχώς και αφελληνιστικώς σχεδιάζουν ορισμένοι και τώρα με το δημογραφικό και την έλλειψη εργατών. Η (κλασική, μη εξαιρετέα και βαθύτατα δημοκρατική) λύση είναι μία: Δ η μ ο ψ ή φ ι σ μ α . Ας αποφασίσει ο Ελληνικός λαός τι θέλει για τα 2 σπουδαία –και αλληλένδετα μάλιστα – ζητήματα.

ΥΓ Προσωπικά προτιμώ μία Ελλάδα με Έλληνες αυτόχθονες, μικρότερη πληθυσμιακά , από μια αλλοιωμένη Πατρίδα που (μακροχρόνια) δεν θα την θυμίζει σε τίποτα !. Δεν μας χρειάζονται ούτε βιαστικές και ανεύθυνες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών, ούτε «προσφορές» Ελληνόφωνων. Επιβάλλεται να ενισχυθεί αντί παντός η ελληνική οικογένεια !!!.

Ευχές για το 2024. Υγεία και Ειρήνη.

Ιατρού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ