Ο πρόεδρος της Αργεντινής δήλωσε ότι δεν θα ενταχθεί στους BRICS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αργεντινή δεν θα ενταχθεί στους BRICS, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Χαβιέ Μιλέι, ο οποίος έστειλε επιστολή στα μέλη της ένωσης,  όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι της Αργεντινής TN.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο Μιλέι διευκρίνισε ότι η Αργεντινή δεν θα συμμετέχει στην ομάδα των BRICS, τουλάχιστον, προς το παρόν.

Μετά την εκλογή του Χαβιέ Μιλέι ως προέδρου της Αργεντινής, ανακοινώθηκε ότι η διοίκησή του διενεργεί ανάλυση της πιθανότητας ένταξης στους BRICS.

Η ιστοσελίδα της Αργεντινής αναφερόμενη στις χώρες που απαρτίζουν την παγκόσμιο οικονομική ομάδα σημειώνει:

Οι BRICS είναι ένα μπλοκ αναδυόμενων οικονομιών που αποτελούνται από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική που έχουν στόχο να επιδιώξουν, να ενισχύσουν τις δυνατότητες καθενός από τα μέλη τους , για παράδειγμα, μέσω οικονομικής βοήθειας για ορισμένους τύπους έργων.

Οι BRICS αντιπροσωπεύουν το 42% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 30% της επικράτειας του πλανήτη, καθώς και το 23% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) και το 18% του παγκόσμιου εμπορίου.

Οι BRICS διαθέτουν επίσης άφθονους φυσικούς πόρους όπως υδρογονάνθρακες, αέριο, στρατηγικά ορυκτά και είναι μεγάλοι παραγωγοί τροφίμων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ