Προφυλακιστέος ο Νορβηγός φονιας του αστυνομικου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δράστης αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες καθώς του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας  με δόλο, και για δύο πλημμελήματα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι ισχυρίστηκε

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της απολογίας του τόνισε ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την παιδική του ηλικία στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Πηγές αναφέρουν πως ο αλλοδαπός έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τους γονείς του!

norvigos1

Παράλληλα, επεσήμανε πως δεν θυμάται τι ακριβώς συνέβη στο μαγαζί το βράδυ της Πέμπτη και είπε πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να σκοτώσει τον αστυνομικό, ούτε να τραυματίσει τον κουμπάρο του με τον οποίο ήταν μαζί.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του:

Ο Νορβηγός είπε πως δέχθηκε χτυπήματα και πως είχε το μαχαίρι μαζί του για αυτοάμυνα.

«Δεν θυμάμαι τι έγινε. Δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω.

Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω έναν εφιάλτη. Έχω κακοποιηθεί από την πρώτη μέρα σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά. Μου έχουν επιτεθεί πολλοί για την εμφάνισή μου.

Θυμάμαι μόνο τον πανικό που είχα και δέχθηκα κάποια χτυπήματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έγινε. Το μαχαίρι το είχα για αυτοάμυνα», φέρεται να είπε ο Νορβηγός στη διάρκεια της απολογίας του.

Με ποινικό παρελθόν στην πατρίδα του

Δια του συνηγόρου του υπέβαλε αίτημα για να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Όπως έγινε γνωστό, ο 44χρονος επιβεβαίωσε ότι διαθέτει ποινικό παρελθόν στην πατρίδα του και συγκεκριμένα «όταν ήταν 18 ετών εξέτισε ποινή 7 – 8 μηνών σε φυλακή» – κατά τον συνήγορό του – για επεισόδιο που έγινε (πάλι) σε μπαρ. Ο ίδιος φέρεται να διέμενε μόνιμα τα τελευταία (τουλάχιστον) 9 χρόνια στην Ελλάδα, λαμβάνοντας επίδομα από το νορβηγικό κράτος για λόγους ψυχικής ασθένειας.

Η απολογία του έγινε στην αγγλική γλώσσα, παρουσία διερμηνέα, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή του κράτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ