Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία συζητούν την ενίσχυση και ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσκεψη πραγματοποίησε στην Τουρκία, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Σαουδικής Αραβίας, Πρώτος Αντιστράτηγος Φαγιάντ μπιν Χαμίντ αλ Ρουβάιλι, βάσει πρόσκλησης που έλαβε από τον Τούρκο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Πρώτο Αντιστράτηγο Μετίν Γκοράκ.

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA ο αλ Ρουβάιλι ξεκίνησε την επίσκεψή του με συνάντηση με τον Τούρκο Αρχηγό Γενικού Επιτελείου, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέτασε τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο αδελφών χωρών και συζήτησε την αμυντική και στρατιωτική συνεργασία και τρόπους ενίσχυσης και ανάπτυξης τους.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Σαουδικής Αραβίας, Αντιστράτηγος Φαγιάντ αλ Ρουβάιλι, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και συζητήθηκαν ευκαιρίες για ενίσχυση και ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Σαουδικής Αραβίας επισκέφθηκε επίσης το αρχηγείο της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας και συναντήθηκε με τον διοικητή της, Υποστράτηγο Ομάρ Ερτουγκρούλ Ερμπακάν, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε για τις προμήθειες και τον εξοπλισμό της δύναμης.

Ο αλ Ρουβάιλι συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Τουρκικής Αρχής Αμυντικών Βιομηχανιών, καθηγητή Χαλούκ Γκιουργκούν, και συζήτησε μαζί του τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα των στρατιωτικών βιομηχανιών και ανάπτυξης επιστημονικής έρευνας.

Έγινε επίσης ενημέρωση στον Σαουδάραβα αξιωματούχο για εταιρείες που ειδικεύονται στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα στη Δημοκρατία της Τουρκίας.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ