Ο Τόνι Μπλερ λέει ότι δεν συμμετέχει στο σχεδιασμό μετανάστευσης των κατοίκων της Γάζας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ διέψευσε δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ότι είχε οριστεί επικεφαλής μιας ισραηλινής πρωτοβουλίας με στόχο να ενθαρρύνει άλλες χώρες να δεχτούν ως πρόσφυγες τους κατοίκους της Γάζας που φεύγουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Σε δήλωσή του στην αραβική «Μέση Ανατολή», το γραφείο του Μπλερ δήλωσε ότι η πληροφορία που μετέδωσε ​το ισραηλινό Channel 12 ότι ο Μπλερ είχε κάποια ανάμειξη στην «εθελούσια εκκένωση των Γάζας» ήταν «ψέματα».

«Στις ειδήσεις του Καναλιού 12 αναφέρθηκαν πληροφορίες χωρίς καμία επαφή με τον Τόνι Μπλερ ή την ομάδα του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου. «Ο Μπλερ δεν συμμετείχε σε συζητήσεις για αυτό το θέμα, ούτε ένα τέτοιο θέμα τέθηκε στην ημερήσια διάταξη».

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι η ιδέα ήταν κατ’ αρχήν λάθος και ότι οι κάτοικοι της Γάζας θα πρέπει να μπορέσουν να ζήσουν στη Γάζα.

Το τηλεοπτικό κανάλι 12 υποστήριξε ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να διορίσει τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ως μεσολαβητή για να πείσει τις δυτικές χώρες να δεχτούν Παλαιστίνιους από τη Λωρίδα της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου.

Μυστική επίσκεψη Μπλερ

Το τηλεοπτικό κανάλι 12 ανέφερε ότι ο Μπλερ πραγματοποίησε μυστική επίσκεψη στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα και είχε μυστικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και το μέλος του Πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου Μπένι Γκαντζ για να συζητήσουν αυτό το θέμα.

Το δημοσίευμα υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του Μπλερ τέθηκε η ιδέα να μεσολαβήσει ο Μπλερ μεταξύ του Ισραήλ και των δυτικών χωρών σχετικά με τους Παλαιστίνιους που εκτοπίστηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Στη σημερινή δήλωση του Παλαιστινιακού Υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα, έγιναν οι εξής δηλώσεις:

«Η είδηση ​​στα ισραηλινά ΜΜΕ ότι ο Τόνι Μπλερ θα ηγηθεί μιας ομάδας που θα εργαστεί για την εθελοντική εκκένωση Παλαιστινίων πολιτών από τη Λωρίδα της Γάζας και ότι πραγματοποιεί συναντήσεις και διαβουλεύσεις με ορισμένες χώρες για να διερευνήσει αυτό το θέμα παρακολουθείται με μεγάλο ενδιαφέρον».

Το υπουργείο εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι ο Τόνι Μπλερ δεν θα εμπλακεί σε αυτό το έγκλημα ως μέρος των σχεδίων της ισραηλινής κυβέρνησης να εντείνει τη γενοκτονία και να εκτοπίσει βίαια τους Παλαιστινίους.

Τονίστηκε επίσης ότι εάν αυτές οι αναφορές ήταν αληθινές, αυτό το βήμα θα θεωρούνταν εχθρικό βήμα κατά του παλαιστινιακού λαού και των δικαιωμάτων του στην πατρίδα του και σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Το Υπουργείο τόνισε ότι το σοβαρό αυτό θέμα θα επιδιωχθεί σε όλα τα επίπεδα και νόμιμα από αραβικές, ισλαμικές και φιλικές χώρες.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ