Η Τουρκία κλείνει τα Στενά στα ναρκαλιευτικά που δώρισε το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας διέψευσε τις αναφορές ότι τα ναρκαλιευτικά σκάφη που δώρισε το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ουκρανία (τα  εκσυγχρονισμένα ναρκαλιευτικά Chernihiv & Cherkasy κατηγορίας Sandown) έχουν λάβει άδεια για να διέλθουν από τα Στενά του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από τη Διεύθυνση Επικοινωνιών επισημαίνεται ότι:

 «Η Τουρκία χαρακτήρισε αμέσως την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ως «πόλεμο» και έκλεισε τα Στενά στα πολεμικά πλοία των εμπόλεμων μερών (Ρωσίας και Ουκρανίας) σύμφωνα με το άρθρο 19 της Σύμβασης για τα Στενά του Μοντρέ.

Η Τουρκία, η οποία εφαρμόζει τη Σύμβαση του Μοντρέ αμερόληπτα και σχολαστικά από το 1936, διατηρεί την ακλόνητη αποφασιστικότητα και τη στάση αρχών της καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του πολέμου για να αποτρέψει την κλιμάκωση της έντασης στη Μαύρη Θάλασσα.

«Οι σχετικοί σύμμαχοί μας έχουν δεόντως ενημερωθεί ότι τα πλοία ανίχνευσης ναρκών που δωρήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ουκρανία δεν θα επιτραπεί να περάσουν από τα Στενά Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα όσο συνεχίζεται ο πόλεμος», γράφουν τα τουρκικά media.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ