Οι Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύτηκαν με επιτυχία στη χρήση μαχητικών αεροσκαφών F-16

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρεται ότι Ουκρανοί πιλότοι συμμετείχαν ενεργά σε πρόγραμμα προηγμένης εκπαίδευσης στη Δανία για τη χρήση μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Αυτή η εξέλιξη ήρθε μετά την ολοκλήρωση ενός βασικού προγράμματος κατάρτισης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πρωτοβουλία αποτελεί βασικό μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του συνασπισμού υπό την ηγεσία των μελών του ΝΑΤΟ τη Δανία και την Ολλανδία για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της αεροπορίας κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης της Ουκρανίας με τη Ρωσία, ανέφερε το Army Recognition.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2023, περιλαμβάνει 16 Ουκρανούς πιλότους που έλαβαν για πρώτη φορά αγγλική εκπαίδευση ειδικά για την αεροπορία στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη διευκόλυνση της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF). Αυτή η βασική εκπαίδευση ήταν ζωτικής σημασίας για την προετοιμασία των πιλότων για πιο προηγμένες φάσεις εκπαίδευσης και για τη διασφάλιση αποτελεσματικής επικοινωνίας εντός του διεθνούς συνασπισμού.

2 12

Οι πιλότοι, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη γλώσσα και τη βασική πτητική εκπαίδευση στην Αγγλία, πήγαν στη Δανία για εκπαίδευση ειδικά για τα F-16. Αυτό το στάδιο είναι κρίσιμο καθώς περιέχει ολοκληρωμένα μαθήματα σχετικά με τις επιχειρησιακές πτυχές των μαχητικών αεροσκαφών F-16, τα οποία αποτελούν σημαντικό στοιχείο του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας που ανακοινώθηκε από την Ολλανδία στις 22 Δεκεμβρίου 2023. Στο πλαίσιο αυτό, η Ολλανδία επιβεβαίωσε ότι 18 μαχητικά αεροσκάφη F-16 παραδόθηκαν στην Ολλανδία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιορίζεται μόνο σε πιλότους. Επιπλέον, πολλοί Ουκρανοί τεχνικοί αεροσκαφών λαμβάνουν εκπαίδευση στην αγγλική γλώσσα ειδικά προσαρμοσμένη στη μηχανική, η οποία είναι θεμελιώδης δεξιότητα για τη συντήρηση και υποστήριξη των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Τον περασμένο Μάιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία.

Μετά την έγκριση, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα πολεμικά αεροσκάφη F-16 και να αποκτήσουν τις δεξιότητες που θα χρειαστούν για αυτό.

Σε συνέντευξη Τύπου στις 21 Σεπτεμβρίου 2023, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, τόνισε τη συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ειδικά μέσω ειδικών προγραμμάτων εκπαίδευσης μαχητικών αεροσκαφών F-16 για Ουκρανούς πιλότους.

 Αργότερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ  και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να δημιουργήσουν έναν «διεθνή συνασπισμό» για να βοηθήσουν στην προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ