Πολεμικό πλοίο του Ιράν εισήλθε στην Ερυθρά Θάλασσα- ιρανικά ΜΜΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα και των Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη, ανακοινώθηκε ότι το πολεμικό πλοίο του Ιράν «Alburz» πέρασε από τα στενά Μπαμπ αλ-Μαντέμπ και εισήλθε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων isna του Ιράν, το πολεμικό πλοίο «Alburz» υπό τη διοίκηση του 94ου Ναυτικού Στόλου του ιρανικού ναυτικού πέρασε από τα στενά Μπαμπ αλ-Μαντέμπ και εισήλθε στην Ερυθρά Θάλασσα «στο πλαίσιο τακτικών αποστολών σε διεθνή ύδατα».

Η είδηση ​​ανέφερε ότι το ιρανικό ναυτικό «επιχειρεί σε ανοιχτά ύδατα για την ασφάλεια των ναυτιλιακών γραμμών, την καταπολέμηση των πειρατών και την εκτέλεση άλλων καθηκόντων» από το 2009.

Οι Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν επιτίθενται σε εμπορικά πλοία

Οι Χούτι στην Υεμένη, με την υποστήριξη του Ιράν, είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν εμπορικά πλοία συνδεδεμένα με ισραηλινές εταιρείες στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης από τις 31 Οκτωβρίου ως απάντηση στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και να επιτίθενται σε ορισμένα από αυτά με drones και πυραύλους.

Οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι είχαν καταρρίψει πυραύλους και drones καμικάζι που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη πολλές φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μετά τις ενέργειες των Χούτι, πολλές ναυτιλιακές εταιρείες αποφάσισαν να σταματήσουν τα ταξίδια τους στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τέλος, 10 άτομα από τις δυνάμεις των Χούτι έχασαν τη ζωή τους χθες, με αποτέλεσμα 3 ταχύπλοα των Χούτι, που προσπαθούσαν να καταλάβουν το πλοίο που συνδέεται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, δέχθηκαν πυρά από αμερικανικά ελικόπτερα.

2 5

isna

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ