Σοκαριστικά υψηλότερη η τιμή στο βρεφικό γάλα στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βρεφικό γάλα είναι πανάκριβο στην χώρα μας, τα συγκριτικά στοιχεία με την ΕΕ ενδεικτικά της αισχροκέρδειας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κωφεύει. Την κατάσταση σχολίασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αξίωσε την επιβολή ανώτατης τιμής για την ανακούφιση των καταναλωτών.

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν έως και 213% ακριβότερα από τους Σουηδούς το βρεφικό γάλα!

Στις κατηγορίες 0 έως 6 μηνών και 6 έως 12 μηνών στην βασική σειρά η Ελλάδα είναι η χώρα με τις πιο υψηλές τιμές (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) στα εξεταζόμενα είδη φόρμουλας στην ΕΕ.

Ειδικότερα:

Για το Almiron 0-6 (Danone- Nutricia) οι τιμές στην Ελλάδα είναι από 144% έως 171% πάνω από την χαμηλότερη στο Βέλγιο. Το Almiron 6-12 (Danone- Nutricia) στην Ελλάδα πωλείται από 78% έως 136% υψηλότερα από την χαμηλότερη τιμή σε Βέλγιο και Ολλανδία.

Στο Frisolac 0-6 και Frisomel 6-12 οι τιμές στην Ελλάδα είναι από 32% έως 53% υψηλότερα σε σχέση με την χαμηλότερη στην Λετονία. Στην Ελλάδα η χαμηλότερη για το Frisolac 0-6 εντοπίζεται σε φαρμακείο με ηλεκτρονικό κατάστημα την ώρα που η ίδια περίπου τιμή εντοπίζεται σε σουπερμάρκετ της Λιθουανίας.

Το ΝΑΝ 0-6 (Nestlé) στην Ελλάδα αποκλίνει από 167% έως 213% από την χαμηλότερη τιμή σε Φινλανδία και Σουηδία. Η τιμή για το ΝΑΝ 6-12 (Nestlé) στην Ελλάδα είναι από 146% έως 197% πιο υψηλή από την χαμηλότερη στην Γαλλία.

Τα Milupa 0-6 και 6-12 (Danone – Nutricia) στην Ελλάδα αποκλίνουν από 102%-114% από την Αυστρία, η μοναδική χώρα στην οποία εντοπίζεται η ετικέτα.

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί παθητικά την εκτόξευση των τιμών του βρεφικού γάλακτος και όλων των αγαθών που σχετίζονται με την βρεφική φροντίδα την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες γονιών στενάζουν από την ακρίβεια.

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να παρέμβει, ορίζοντας ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή χοντρικής και λιανικής πώλησης του βρεφικού γάλακτος και όλων των αναλώσιμων βρεφικών αγαθών που αποτελούν καθημερινή ανάγκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ