Πολικές θερμοκρασίες-ρεκόρ στην Φινλανδία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πολικές θερμοκρασίες-ρεκόρ στην Φινλανδία… ενέπνευσαν έναν τουρίστα, ο οποίος είχε βρεθεί την Αρκτική. Θέλησε να δοκιμάσει ένα κόλπο. Να ρίξει βραστό νερό στον αέρα έξω, με τσουχτερό κρύο και να το δει να μετατρέπεται αμέσως σε σύννεφο παγωμένης σκόνης!

Αυτό πετυχαίνει βέβαια μόνο αν οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε επίπεδο ψύχους που οι περισσότερες περιοχές στην γη σπανίως φυσικά βλέπουν. Ο Λάουρι Ούνταμο, ένας 49χρονος, βρισκόταν σε διακοπές στην φινλανδική Λαπωνία, όταν ο υδράργυρος βούτηξε στους -30 βαθμούς Κελσίου, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς… Ήταν η ευκαιρία του να δοκιμάσει το κόλπο.

«Είχα δει βίντεο με το τρικ αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο YouTube και ήταν εφικτό να γίνει, όμως ο καιρός δεν ήταν κατάλληλα παγωμένος προκειμένου να κάνω μια προσπάθεια, στους -30 βαθμούς ή χαμηλότερα», είπε ο Ούνταμο. Όπως περιέγραψε, έβρασε νερό, ενώ βρισκόταν στο κατάλυμά του, το έβγαλε έξω και το πέταξε στον αέρα, προσεκτικά χωρίς να καεί και καθώς το νερό αμέσως μετατράπηκε σε παγωμένο σύννεφο, εξατμίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες!

Οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με πολικές θερμοκρασίες με την χαμηλότερη (των τελευταίων τουλάχιστον 25 ετών), τους -44,3 βαθμούς Κελσίου, να καταγράφεται στο Ενοντέκιο, βορειότερα στην Αρκτική, από το Πιχοτουντούρι, όπου διέμενε ο Ούνταμο.

«Είδαμε ακόμη και το Βόρειο Σέλας κάποιες βραδιές, επομένως η Λαπωνία μάς προσέφερε τα καλύτερά της αυτή την εβδομάδα», είπε ο ταξιδιώτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ