Ιραν: Σήμερα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ολοκληρωτική μάχη με τον εχθρό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν μέσω αυξημένης έντασης σε κρίσιμες ναυτιλιακές διαδρομές, όπου οι σύμμαχοι του Ιράν όπως οι Χούθι στοχεύουν πλοία διαταράσσοντας το παγκόσμιο εμπόριο, ο διοικητής των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τον «εχθρό» όπου κι αν βρίσκεται!

«Σήμερα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ολοκληρωτική μάχη με τον εχθρό», δήλωσε ο Χοσεΐν Σαλαμί σε τελετή στο Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Κόλπο, όπου το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης παρουσίασε ένα νέο πλοίο με το όνομα Abu Mahdi και 100 εκτοξευτές πυραύλων.

«Το επίκεντρο του κινήματός μας είναι να νικήσουμε τον εχθρό και χτίζουμε δύναμη για να νικήσουμε τον εχθρό … Το ναυτικό μας πρέπει να μπορεί να φτάσει στον εχθρό όπου κι αν βρίσκεται και να διεξάγει μάχη από κοντά και από μακριά με τον εχθρό», είπε σε έντονο ύφος, όπως μεταδίδουν τα ιρανικά ΜΜΕ.

Ο Σαλαμί δεν κατονόμασε τον εχθρό, αλλά πιθανόν αναφερόταν στο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό για την προστασία της εμπορικής κυκλοφορίας στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα όπου κι αν εκτείνονται», είπε ο σε τηλεοπτική ομιλία του και πρόσθεσε: «Θα είναι κακό για τον εχθρό να βρεθεί κοντά και σε μισή απόσταση. Πρέπει να μείνουν μακριά από αυτήν την περιοχή».

Είπε ακόμα ο Σαλαμί: «Γενικά, έχουμε εμπλακεί σε μια ολοκληρωτική μάχη με μια διασυνδεδεμένη αλυσίδα κακών παγκόσμιων δυνάμεων. Ο εχθρός προσπαθεί να μετατρέψει όλες τις πτυχές της ζωής του ιρανικού έθνους σε πεδίο μάχης, από τον πόλεμο στο οικονομικό περιβάλλον με τη στρατηγική των κυρώσεων, έως τον πόλεμο στο πολιτιστικό περιβάλλον με ήπια εισβολή και κινητοποίηση των μέσων ενημέρωσης, έως τη μάχη στο περιβάλλον ασφαλείας με παγκόσμιες εξεγέρσεις, πληροφοριακό πόλεμο και τρόμο».

Το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης έκανε κατά τον Σαλαμί, ένα «λαμπρό άλμα στις επιθετικές και αμυντικές δυνάμεις του» για να αμφισβητήσει τις παγκόσμιες ναυτικές δυνάμεις.

«Ο στρατηγικός μας αντίκτυπος στην ανάπτυξη ισχύος είναι ότι όσο εκτείνονται τα εθνικά μας συμφέροντα, η αμυντική δύναμη πρέπει να έχει την ικανότητα να υπερασπίζεται τα ζωτικά μας συμφέροντα», τόνισε ακόμα ο Γενικός Διοικητής του σώματος.

Θυμίζουμε ότι όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης νωρίτερα στην εβδομάδα, το πολεμικό πλοίο Alborz του Ιράν εισήλθε στην Ερυθρά Θάλασσα για να εξασφαλίσει τις ναυτιλιακές διαδρομές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ