Γερμανοί πολιτικοί ζητούν να χτυπηθούν στόχοι στη Ρωσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Γερμανία, πολιτικοί από τα κόμματα των εταίρων του συνασπισμού, τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), καθώς και την αντιπολίτευση της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), καλούν τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς να προμηθεύσει πυραύλους κρουζ Taurus στην Ουκρανία και μιλούν επίσης για την ανάγκη να χτυπηθούν στόχοι σε ρωσικό έδαφος, σύμφωνα με την RBC-Ukraine.

«Η προμήθεια πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία έχει καθυστερήσει πολύ. Η πιο αποτελεσματική άμυνα κατά των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών είναι να πυροβολούν στόχους στο ρωσικό έδαφος και στα κατεχόμενα στην ανατολική Ουκρανία, από όπου η Ρωσία εξαπολύει τα πλήγματά της», δήλωσε η Σάρα Νάνι, εκπρόσωπος των Πρασίνων στην Μπούντεσταγκ για την άμυνα.

Σύμφωνα με αυτήν, η Ουκρανία δεν διαθέτει ακόμη τον απαραίτητο εξοπλισμό για αυτό, κυρίως επειδή το Βερολίνο δεν προμηθεύει πυραύλους κρουζ Taurus.

«Αυτή η απροθυμία προέρχεται κυρίως από τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο και δεν είναι η γενική θέση της γερμανικής κυβέρνησης», είπε η Νάνι.

Η εμπειρογνώμονας άμυνας του FDP Marie-Agnes Strack-Zimmermann είπε ότι η Γερμανία πρέπει επιτέλους να παραδώσει πυραύλους κρουζ Taurus για να σπάσει τις αλυσίδες εφοδιασμού της Ρωσίας: «Δεν πρέπει να φοβόμαστε το δικό μας θάρρος. Αυτό ακριβώς περιμένει ο Πούτιν».

Παρόμοια δήλωση έκανε και ένα μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου από την αντιπολίτευση CDU, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων, ο Ρόντεριχ Κιεσεβέτερ: «Οι πύραυλοι Taurus είναι σημαντικοί γιατί αυτό το σύστημα είναι πολύ αποτελεσματικό και σας επιτρέπει να εξαλείψετε τις δομές ανεφοδιασμού και διοίκησης πολύ πίσω από την πρώτη γραμμή».

Η Ουκρανία ζητά από τη Γερμανία εδώ και αρκετούς μήνες να μεταφέρει πυραύλους κρουζ Taurus.

Τέτοια όπλα είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση έως και 500 χλμ.

Τον Οκτώβριο, γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να προμηθεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον.

Πριν από αυτό, η Wall Street Journal έγραψε ότι οι παραδόσεις πυραύλων καθυστερούσαν επειδή η Γερμανία φοβόταν την άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Το Βερολίνο πιστεύει ότι για να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους θα χρειαστεί να στείλει ειδικούς του στην Ουκρανία.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ