Τουρκία: Γιγαντιαία άσκηση με 117 πλοία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η άσκηση Denizkurdu-1/2024, η οποία θα διεξαχθεί με πραγματικά πυρά σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο από τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων, θα διεξαχθεί μεταξύ 7-16 Ιανουαρίου, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση του Κέντρου Ναυτικού Πολέμου, παρευρέθηκαν ο Αρχηγός Επιτελείου Ναυτικής Διοίκησης Υποναύαρχος Νιχάτ Μπαράν, ο Αρχηγός Επιχειρήσεων Ναυτικής Διοίκησης Υποναύαρχος Κενάν Κάαν Τουρκάν, ο Διοικητής της Βόρειας Ομάδας Εργασίας, ο Διοικητής της Ναυτικής Αεροπορίας, ο Διοικητής του Στόλου Υποβρυχίων, ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης του Gölcük.

Ο Τουρκάν είπε στη συνάντηση ότι η άσκηση Denizkurdu-1/2024 ήταν μια πραγματική άσκηση που πραγματοποιείται από τη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων σύμφωνα με το πρόγραμμα ασκήσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 Ο Τουρκάν δήλωσε ότι στο πλαίσιο της άσκησης, αποσκοπεί στην αξιολόγηση της επιχειρησιακής διαχείρισης και της αποτελεσματικότητας διαχείρισης των εντολών που ανήκουν στις Ναυτικές Δυνάμεις, στην αύξηση των επιπέδων επιχειρησιακής ετοιμότητας των στοιχείων που θα συμμετάσχουν στην άσκηση και στην ανάπτυξη της ικανότητα κρίσης, διορατικότητας και λήψης αποφάσεων του προσωπικού του αρχηγείου και των στοιχείων που συμμετέχουν στην άσκηση σε πολύ απειλητικό περιβάλλον.

Ο Τουρκάν συμπεριέλαβε στην άσκηση 8 φρεγάτες, 3 κορβέτες, 16 σκάφη εφόδου, 7 υποβρύχια, 6 ναρκαλιευτικά, 47 πλοία βοηθητικής κλάσης, 13 πλοία περιπολίας, 9 πλοία προσγείωσης, 10 αεροσκάφη, 17 ελικόπτερα, 5 εναέρια οχήματα, 22 εναέρια οχήματα ομάδες, 5 ομάδες εργασίας SAS, αμφίβιες μονάδες πεζικού και αμφίβιες ομάδες επίθεσης, επιθετικά ελικόπτερα από τη Διοίκηση Δυνάμεων ξηράς, ελικόπτερο γενικής χρήσης, ελικόπτερο βαρέως φορτίου, αεροσκάφη επίθεσης από τη Διοίκηση Πολεμικής Αεροπορίας, αερομεταφερόμενα αεροσκάφη προειδοποίησης και ελέγχου (HIK), 2 από τη Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος. Σημείωσε ότι θα συμμετάσχουν πλοίο έρευνας και διάσωσης της ακτοφυλακής και 6 σκάφη της ακτοφυλακής.

Δήλωσε, ακόμη, ότι η δραστηριότητα «Συνεργασία και Καθοδήγηση για Θαλάσσιες Μεταφορές (DUİR)» θα πραγματοποιηθεί με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Ο Τουρκάν είπε ότι στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 110 πλοία επιφανείας, 7 υποβρύχια, 34 αεροσκάφη, 22 ελικόπτερα, 22 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, και περίπου 17 χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού ενός δημόσιου φορέα.

Επισκέψεις σε λιμάνια

Ο Τουρκάν δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης, η επιχειρησιακή εκπαίδευση προετοιμασίας για βασικούς τύπους ναυτικών επιχειρήσεων, πραγματικές βολές κατά επιφανειακών, εναέριων και χερσαίων στόχων θα πραγματοποιηθεί με το DUİR και μια ημέρα διακεκριμένου παρατηρητή θα πραγματοποιηθεί στο Marmaris Aksaz στις 12 Ιανουαρίου και θα καλύψει στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου στις 10 Ιανουαρίου.

Ανέφερε ότι είχαν προγραμματιστεί επισκέψεις στα λιμάνια από 43 πλοία που συμμετείχαν στην άσκηση.

Ο Τουρκάν ενημέρωσε ότι στην άσκηση θα γίνουν βολές επιφανείας με χρήση επιφανειακών στόχων που αντανακλώνται από ραντάρ, πυρά αεράμυνας με χρήση εναέριων στόχων που ρυμουλκούνται από αεροσκάφη μάχης, βολές βομβαρδισμού εδάφους και βολές κατευθυνόμενων βλημάτων (TEMREN, MAM-L) από αεροσκάφη του ναυτικού.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ