Αξιέπαινη απαγκίστρωση από νοσηρές νοοτροπίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου*

Ορισμένοι ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ -κατ’ εξοχήν εκείνοι της προοδευτικής οπισθοδρόμησης – εμμένουν στην άρνηση ίδρυσης παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων (μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών και συνεργαζόμενων με τα δικά μας). Προβάλλουν ανυπόστατες (sic) φαιδρές αιτιάσεις όπως:

• Αντισυνταγματικότητα (επικαλούμενοι το άρθρο 16 του Συντάγματος).
• Επιβλαβείς επιπτώσεις στα Ελληνικά Δημόσια ΑΕΙ.
• Απαγορευτικό το κέρδος το ιδιωτικό στο χώρο της Παιδείας.
Ας δούμε την πραγματικότητα:
Ι. Είμαστε –για όσους, είτε ηθελημένα, ή αθέλητα το παραθεωρούν,- στην Ε.Ε της οποίας το δίκαιο υπερισχύει εκείνου των επιμέρους Κρατών –μελών της Ένωσης.
Σχεδόν σε όλες αυτές τις χώρες υπάρχουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
Άλλωστε το άρθρο 16, έχει προ πολλού πολλαχώς (παρα) βιαστεί, από τα πολλά Κολλέγια, που λειτουργούν πολύ καιρό /χρόνια ολόκληρα στο τόπο μας. Αλλά και ιδιωτικά σχολεία: Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία.
Έγκυροι Έλληνες Συνταγματολόγοι , καθώς και το ΣτΕ έχουν αποφανθεί για το ζήτημα. Άρα …….
ΙΙ. Κατά ποία -πλην φυσικά της ανώμαλης /παράλογης κομματικής –λογικής, θα βλαβούν τα Κρατικά ΑΕΙ, τα οποία χρηματοδοτούνται ανεξάρτητα από τα … υπό ίδρυση ξένα παραρτήματα; . Συνεπώς πόροι δεν θα αφαιρεθούν από τα κρατικά δικά μας προκειμένου να δοθούν στα «εισαγόμενα». Βέβαια ο φόβος και ο πόνος των Κ ο μ μ α τ ο υ π ο κ ρ ι τ ώ ν είναι άλλος, καλά (υποκριτικά) αποκρυπτόμενος: η μοιραία , οφθαλμοφανής σύγκριση αξιοπρεπούς λειτουργίας των «ξένων ΑΕΙ» (χωρίς ασυλίτες και αλήτες , χωρίς βιασμούς και διακινήσεις ναρκωτικών και κάθε είδους πραμάτειας, άνευ κατειλημμένων αιθουσών όπου κατασκευάζονται μολότωφ , και λοιποί περισπούδαστοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, αλλά και απουσία της αηδιαστικής ρυπαρότητας και της μπαχαλοποίησης) θα εκθέσει ανεπανόρθωτα τα δικά μας. Θα ντραπούν μέχρι και οι ίδιοι οι μπαχαλάκηδες!…….
Όταν τα ξένα θα είναι (φαντάζομαι πως έτσι θα είναι, αν κρίνω από εκείνα του εξωτερικού από τα οποία και θα προέρχονται) κόσμημα και δίπλα τα δικά μας μαύρο χάλι /τενεκές , τότε όλοι θα συγκλονιστούν και θα συνέλθουν.
Συμπέρασμα: τα (πολυεπίπεδα) αποτυχημένα δικά μας ΑΕΙ θα υποχρεωθούν να (αυτό) αναβαθμιστούν και η πολιτεία θα αναγκαστεί να τα εξυγιάνει επιτέλους.

ΙΙΙ. Σημαντικό το όφελος από:
• Τη μείωση ή και παύση των καταστροφών από τους μπαχαλάκηδες.
• Επίσχεση της οικονομικής αιμορραγίας των νοικοκυριών που στέλνουν τα παιδιά τους σε ξένες χώρες για σπουδές.
• Το κίνητρο παραμονής στον Τόπο μας των φωτεινών μυαλών, που δεν ανέχονται να σπουδάζουν σε σταύλους (επιεικής ο χαρακτηρισμός) και αναζητούν κάτι ποιοτικότερο αλλού.
• Τη συνακόλουθη συνολική αναβάθμιση του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος, που θα προκαλέσει εισροή ξένων φοιτητών στην Πατρίδα μας (άρα και συναλλάγματος) λόγω της διεθνούς προβολής !!!
• Τους εξέχοντες ξένους και διακεκριμένους Έλληνες Καθηγητές του εξωτερικού οι οποίοι θα έρθουν εδώ.
• Τον επαναπατρισμό δεκάδων χιλιάδων φοιτητών μας από το εξωτερικό.
Αλήθεια η Κύπρος μας, αλλά και Βαλκανικές Χώρες, έχουν ζημιωθεί και πόσο , σε ποιους τομείς από τα ξένα ΑΕΙ;.
IV. Ας έρθουμε τώρα και στην …. κομματική ταμπακέρα που θέλει το «ιδιωτικό κέρδος» να αποτελεί μαύρο πρόβατο. Πηγή αέναων δεινών, κρατικής και κοινωνικής οπισθοδρόμησης από μέρους …. «προοδευτικών» παρατάξεων, που καρκινοβατούν με το ψυχοπαίδι τους, τον Συνδικαλισμό.
Μίσος ανείπωτο για το κέρδος του ιδιώτη. Αρκεί να είναι σημαντικό , γιατί αν είναι εκείνο του μαστροβρασίδα δεν πειράζει (!). Από εκεί ξεκινούν όλα τα προβλήματα.
Μετακόμισαν κερδοφόρες, με πολυάριθμο προσωπικό βιομηχανίες και βιοτεχνίες, στο εξωτερικό. Δεν άντεξαν τις απεργίες. Έκλεισαν μέχρι και Ναυπηγεία (!).
Η Τουρκία όμως; . Καμιά σύγκριση δυστυχώς.

ΥΓ1. Οι ποικιλώνυμοι «Αριστεροί» της (προοδευτικής) πλάκας και της οπισθοδρόμησης, διατηρούν το δικαίωμα να αγοράζουν πολυτελή αυτοκίνητα, σπίτια , να στέλνουν τα παιδιά τους σε καλά ιδιωτικά εδώ, και για σπουδές στο εξωτερικό. Οι άλλοι όχι !. Αυτά συμβαίνουν όταν αδίστακτοι Κ ο μ μ α τ ο τ σ ο π α ν α ρ έ ο ι (καθ)οδηγούν το π ρ ο β α τ ο π ο ι η μ έ ν ο (τους) πόπολο σε Μαρξιστικούς αναχρονισμούς και εμετική υποκρισία !!!.
ΥΓ 2. Οι λέξεις με έντονα γράμματα και αραίωση προέρχονται από το Λ Ε Ξ Ι Κ Η Π Ι Ο μου
Ιατρού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ