Αιτούντες άσυλο στη Γερμανία – πρώτοι οι Σύροι, δεύτεροι οι Τούρκοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθώς ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για άσυλο στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 51% το 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η Τουρκία κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των αιτούντων άσυλο με 62.624 αιτήσεις.

Η αύξηση των αιτήσεων ασύλου εφιστά την προσοχή στην ανάγκη να αυξήσει τις προσπάθειές της η γερμανική κυβέρνηση, η οποία υπόσχεται να μειώσει την παράτυπη μετανάστευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF), ο αριθμός των ατόμων που ζήτησαν άσυλο πέρυσι αυξήθηκε κατά 51% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας τους 351.915.

Οι Τούρκοι ξεπερνούν τους Αφγανούς και τους Ιρακινούς

Σύμφωνα με τα στοιχεία του BAFM, οι Σύροι κατέλαβαν την πρώτη θέση μεταξύ των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία με 104.561 αιτήσεις, ενώ οι αιτήσεις από την Τουρκία κατέλαβαν τη δεύτερη θέση με 62.624 αιτήσεις.

Ακολουθούν το Αφγανιστάν με 53.582 αιτήσεις, το Ιράκ με 12.360 αιτήσεις και το Ιράν με 10.206 αιτήσεις. Ενώ 9.399 άτομα ζήτησαν άσυλο από τη Γεωργία το 2023, η Ρωσία ακολούθησε τη Γεωργία με 9.028 αιτήσεις.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ δήλωσε: «Τα δεδομένα αιτήσεων ασύλου για το 2023 δείχνουν ότι πρέπει να συνεχίσουμε με συνέπεια τα βήματά μας για τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης».

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στη Γερμανία, η κεντροαριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, είχε σκληρύνει τη στάση της για τη μετανάστευση.

Η Γερμανία έχει αρχίσει να διενεργεί προσωρινούς αστυνομικούς ελέγχους στα σύνορά της τους τελευταίους μήνες και προσπαθεί να υπογράψει συμφωνίες μετανάστευσης για να επιταχύνει τις διαδικασίες απέλασης, γράφουν τα τουρκικά media.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ