Συνάντηση Σαουδικής Αραβίας-Τουρκίας-Πακιστάν, για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πακιστανικός στρατός την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ραβαλπίντι συνάντηση υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων από τις τρεις χώρες.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι είναι η δεύτερη συνάντηση αυτού του είδους στην οποία συζητήθηκαν πιθανοί τρόποι συνεργασίας στον τομέα των τεχνολογιών αμυντικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας και ανάπτυξης.

Τονίστηκε η συναίνεση Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας για ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας στον τομέα των αμυντικών βιομηχανιών.

Αραβικά και τουρκικά media αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση, οι τρεις χώρες επανέλαβαν την έμφαση στη σημασία της ενοποίησης πνευματικών, τεχνικών, οικονομικών και ανθρώπινων πόρων μεταξύ τους για την επίτευξη κοινών στόχων στον τομέα της άμυνας και την επίτευξη αυτάρκειας από αυτή την άποψη.

Οι στρατιωτικοί που συμμετείχαν στη συνάντηση τόνισαν επίσης τις ιστορικές και αδελφικές σχέσεις Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας.

Συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την τρίτη έκδοση της τριμερούς συνάντησης τον ερχόμενο Φεβρουάριο, στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ.

Η πρώτη τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης στο Ριάντ τον Αύγουστο του 2023.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ