Τουρκική ακτοφυλακή απειλεί Καλύμνιους ψαράδες στην περιοχή των Ιμίων!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τίποτα δεν έχει αλλάξει, παρά τις πανηγυρικές τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης για το… καλό κλίμα με την Τουρκία, ιδίως μετά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και την υπογραφή της περιβόητης Διακήρυξης των Αθηνών, που δεν είναι παρά ένα κουρελόχαρτο.

Μόλις σήμερα μάλιστα ο σουλτάνος επανήλθε στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», με προκλητική ομιλία του στο 97ο επετειακό πρόγραμμα της MİT.

Το… καλό κλίμα με τους γείτονες αποτυπώνεται και σε βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΑΝΤ1, με την τουρκική ακτοφυλακή να απειλεί Καλύμνιους ψαράδες στην περιοχή τω Ιμίων!

https://www.youtube.com/watch?v=8u3I3D3HUgg

Το προκλητικό περιστατικό συνέβη πριν από τρεις ημέρες. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στο βίντεο, τρεις Τούρκοι λιμενικοί βρίσκονται σε φουσκωτή λέμβο και πλησιάζουν απειλητικά προς το καΐκι των Ελλήνων ψαράδων. Τους λένε να φύγουν από τη θαλάσσια περιοχή όπου ψαρεύουν! Για να τους φοβίσουν πραγματοποιούν επικίνδυνους ελιγμούς και μάλιστα φτάνουν στο σημείο να επιδεικνύουν και τον οπλισμό τους.

Τη λέμβο έστειλαν από μεγαλύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, που παρακολουθούσε από απόσταση την εξέλιξη του περιστατικού.

Βέβαια οι λεβέντες Καλύμνιοι ψαράδες δεν «μασάνε» από τους τουρκικούς τσαμπουκάδες και ενημέρωσαν αμέσως το Λιμενικό Σώμα. Οι Τούρκοι λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησαν προς τα τουρκικά παράλια.

Η νέα αυτή πρόκληση απλώς αποδεικνύει πως η Άγκυρα δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει τους αναθεωρητικούς σχεδιασμούς τους και το τραγικό είναι πως μόλις πριν λίγη ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε στην ΕΡΤ πως δεν θα εμποδίσει την πώληση F-16 στην Τουρκία!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ