Απο 2500 αστυνομικούς της ομάδας Διας που είχαμε στην Αττικη το 2019 πέσαμε στους 500 το 2024

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιρετικά θλιβερή και άκρως επικίνδυνη εικόνα με αστυνόμευση από μόλις 5 Ομάδες ΔΙ.ΑΣ στε 22 Δήμους της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής παρουσιάζεται σε επιχειρησιακό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως το 2019 υπήρχαν 2.500 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ και σήμερα μόλις 500 σε ολόκληρη την Αττική καθώς εμπίπτουν σε σημαντικές αποσπάσεις και μετακινήσεις.

Τα στοιχεία της ελλιπούς αστυνόμευσης καταδεικνύεται καθώς οι 5 Ομάδες ΔΙ.ΑΣ δρουν στην Αγία Παρασκευή (Αγία Παρασκευή, Παιανία, Παλλήνη και Παπάγου – Χολαργό), την Νέα Ιωνία (Ν. Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Μεταμόρφωση και Νέα Φιλαδέλφεια), την Κηφισιά (Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία). Επιπροσθέτως, ένα περιπολικό Άμεσης Δράσης επιχειρεί σε Διόνυσο, Ωρωπό και Αυλώνα.

Επιπλέον, το 90% των Τμημάτων Ασφαλείας κατά τις νυχτερινές ώρες παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης αστυνομικού προσωπικού!

Η αποψίλωση της ΕΛ.ΑΣ και η δραματική μείωση των αστυνομικών που περιπολούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ αναγνωρίστηκε δημόσια και από την νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επίσης, επισημάνθηκε ότι εδώ και 2 χρόνια υπήρξε συστηματική αποδυνάμωση σε μάχιμες υπηρεσίες της Αστυνομίας, γεγονός που επιβεβαιώνει όσα αναφέρουν τρομοκρατημένοι πολίτες.

Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος, και ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Μπάρκας, ζητούν να εξηγήσει πώς σκοπεύει να ενισχύσει πρακτικά την αστυνόμευση, να αντιμετωπίσει δραστικά την υποστελέχωση και τις μειωμένες νυχτερινές περιπολίες καθώς και πόσα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας δεν λειτουργούν κατά τις βραδινές ώρες στην Ανατολική Αττική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ