Ο Υπουργός, το Chatham House και το τουρκικό SETA

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της Φανουλας Αργυρου

Διαβάσαμε ένα άρθρο του Κύπριου Υπουργού Ενέργειας κ. Γιώργου Παπαναστασίου με τίτλο « Καθοριστικό για τα θέματα ενέργειας το 2024» στην ιστοσελίδα “energypress” 11.1.2024. Το άρθρο του Υπουργού ήταν από τη ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» « η Κύπρος το 2024 – Ετος Προκλήσεων».

Εκείνο που μας τράβηξε την προσοχή τελικά  ήταν το σχόλιο στην αναδημοσίευση του άρθρου στην ιστοσελίδα  “iEpikaira”. Το άρθρο του Υπουργού αναδημοσιεύθηκε με τίτλο « Καταιγίδα στην Αν. Μεσόγειο: Επιβεβαιώνεται το βρετανικό Chatham House και το τουρκικό SETA(;)»
Παραθέτω το σχόλιο.

https://i-epikaira.blogspot.com/2024/01/blog-post_23.html

«”Γιατί τα μισόλογα του ΥΠΕΝ της ΚΔ για τις έντονες διεργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο θυμίζουν τις αναφορές του Chatham House; Κάτι που επιβεβαιώνει και το φιλοκυβερνητικό think tank της Τουρκίας, το SETΑ!… Μήπως έφτασε η ώρα όπου ο χάρτης Μπάιντεν προωθείται για να πάρει σάρκα και οστά;”

Η Δύση θέλει πίσω την Τουρκία – H Ελλάδα ως γεωπολιτικό πιόνι – Τί εισηγείται το Chatham House

https://i-epikaira.blogspot.com/2024/01/h-chatham-house.html

Türkiye’s foreign policy in 2024 – Ο συσχετισμός της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο!

https://i-epikaira.blogspot.com/2024/01/turkiyes-foreign-policy-in-2024.html

www.setav.org/en/turkiyes-foreign-policy-in-2024/

Για να προσθέσει σε σχόλιο η ιστοσελίδα για το πιο πάνω- « Ένα άρθρο λαγός που μας ενημερώνει για το τί συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο κάτω από την μύτη μας… Το οποίο επιβεβαιώνεται από ανάλυση που ακολούθησε στο Βρετανικό think tank, Chatham House, λίγες εβδομάδες μετά  αλλά και εμμέσως από τον ΥΠΕΝ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Εύλογες οι επισημάνσεις και συσχετίσεις της ιστοσελίδας. Ας μιλήσει καθαρά λοιπόν ο Υπ. Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Φανούλα Αργυρού Λονδίνο.

simerini.sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ