Βιμβαρδισμοι στην Υεμενη: Σφοδρή αντίδραση από τη Ρωσία – Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ζητά η Κίνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διπλωματία της Ρωσίας γνωστοποίησε σήμερα πως ζήτησε να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να συζητήσει τα πυραυλικά πλήγματα στην Υεμένη που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας εναντίον των ανταρτών Χούθι.

«Οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στην Υεμένη είναι ένα άλλο παράδειγμα της παραμόρφωσης των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από τους Αγγλοσάξονες και της πλήρους περιφρόνησης του διεθνούς δικαίου στο όνομα της κλιμάκωσης της κατάστασης στην περιοχή για τους δικούς τους καταστροφικούς σκοπούς», έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Η Κίνα δήλωσε σήμερα ότι «ανησυχεί» από την κλιμάκωση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον στόχων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.

«Η Κίνα ανησυχεί για την κλιμάκωση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, και προέτρεψε «τα εμπλεκόμενα μέρη να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί η επέκταση της σύγκρουσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ