Το Κίεβο και το Λονδίνο υπέγραψαν συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ουκρανία και η Μεγάλη Βρετανία υπέγραψαν συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας και το έγγραφο θα ισχύει, όπως αναφέρεται, μέχρι να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, αναφέρει η ουκρανική εφημερίδα «Pravda».

«Το έγγραφο με τίτλο «Συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ηνωμένου Βασιλείου για συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας» υπογράφηκε από τους ηγέτες των δύο χωρών, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ρίσι Σουνάκ, μετά από διαπραγματεύσεις στο Παλάτι Μαριίνσκι στο Κίεβο», ανέφερε η εφημερίδα.

Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για το πρώτο έγγραφο στον τομέα των συμφωνιών ασφαλείας που συμφωνήθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Η Μεγάλη Βρετανία θα παραδώσει επιπλέον ποσότητα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, αντιαρματικών όπλων και βλημάτων πυροβολικού ως μέρος του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 2024, ανακοίνωσε ο Σουνάκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τον Sunak, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο από την αρχή της σύγκρουσης, αξίας 2,5 δισ. λιρών, δηλαδή 3,19 δισ. δολαρίων.

Εκτός από τα όπλα, το πακέτο της βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας θα περιλαμβάνει και την εκπαίδευση άλλων χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών.

Μεντβέντεφ: Η ανάπτυξη βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα ήταν κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσίας

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα σήμαινε κήρυξη πολέμου κατά της Μόσχας.

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ έφτασε στο Κίεβο για να υπογράψει την «ιστορική συμφωνία ασφαλείας». Πώς θα αντιδρούσε το δυτικό κοινό στο γεγονός ότι η βρετανική αντιπροσωπεία χτυπήθηκε από πυρομαχικά διασποράς στο κέντρο του Κιέβου, όπως συνέβη με τους πολίτες του Μπέλγκοροντ μας», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram.

Πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι οι «αιώνιοι εχθροί της Ρωσίας, οι αλαζονικοί Βρετανοί, κατανοούν ότι η ανάπτυξη του επίσημου στρατιωτικού τους σώματος στην Ουκρανία θα σημαίνει κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσίας».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ