Παρέμβαση του Χάρη Δούκα για το βιβλιοπωλειο των αστέγων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έπρεπε να κλαπούν χιλιάδες βιβλία για να γίνει ευρύτερα γνωστό το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων.

Ο κ. Λεωνίδας και λίγοι ακόμα συνάνθρωποί μας, χωρίς πόρους, με μόνη στήριξη δωρεές και το μεράκι τους, συγκέντρωσαν έναν πνευματικό θησαυρό χιλιάδων βιβλίων, που πρέπει να διαφυλαχτεί.

Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεργαστεί με το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων για να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες μετεγκατάστασης και ανάπτυξης πλατφόρμας ηλεκτρονικής πώλησης. Η πολύ σπουδαία κοινωνική τους δράση πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί.

Να θυμίσουμε  πως πριν λίγες μέρες εκλεψαν τα βιβλία απο το βιβλιοπωλείο των Αστέγων

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρωί, ο Λεωνίδας Κουρσούμης, ένας από τους ιδρυτές του χώρου, πήγε στο βιβλιοπωλείο και με έκπληξη και θλίψη διαπίστωσε πως είχαν κάνει «φτερά» περίπου 8000 βιβλία!

Τα περισσότερα από αυτά ήταν δωρεές από ιδιώτες και εκδοτικούς οίκους την περίοδο των γιορτών για να συντηρηθούν οι άστεγοι.

«Τα πήραν – ας με ρωτούσανε ειλικρινά σας το λέω θα τους τα έδινα με όλη μου την καρδιά, αλλά μπαίνουν και τα παίρνουν. Εμείς δεν έχουμε χρήματα ούτε τίποτα, ζούμε 4 άνθρωποι με μεγάλη δυσκολία (…) Δεν στεναχωριέμαι που πήραν τα βιβλία γιατί θα μας ξαναέρθουν βιβλία – ο κόσμος μας αγαπάει, μας έχει αγκαλιάσει…» ανέφερε ο κ. Κουρσούμης.

Καταλήγοντας, είπε πως εδώ και πέντε χρόνια γίνονται προσπάθειες να γίνει μόνιμη μετεγκατάσταση σε νέο χώρο στου Γκύζη όπου το κοινό θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα βιβλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ