Ερυθρά θάλασσα: Νεο πυραυλικό χτύπημα σε αμερικανικό φορτηγό πλοίο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως χτυπήθηκε το πλοίο μεταφοράς εμπορευμάτων με σημαία Νήσων Μάρσαλ και ιδιοκτησίας ΗΠΑ που σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών Ambrey, έπλεε περίπου 95 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του κόλπου του Άντεν, με την UKMTO να σημειώνει πως το περιστατικό ερευνάται.

Περαιτέρω πληροφορίες αναφέρουν πως το χτύπημα προκάλεσε μεν πυρκαγιά στο αμπάρι του πλοίου, ωστόσο δεν φέρεται πως διατρέχει κίνδυνο να βουλιάξει. Η Ambrey επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας ότι το αμερικανικών συμφερόντων πλοίο δεν σχετίζεται με το Ισραήλ.

Ερυθρά θάλασσα: Αναφορές για πυραυλικό χτύπημα σε πλοίο
Newsroom3-4 minutes 15/1/2024
Η UK Maritime Trade Operations (UKMTO) μεταδίδει πληροφορίες για ένα νέο «περιστατικό» 95 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της πόλης-λιμάνι του Άντεν της Υεμένης.

Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για ένα πυραυλικό χτύπημα σε πλοίο.

Νεότερη ενημέρωση της UKMTO αναφέρει πως ο πλοίαρχος του σκάφους λέει ότι το σκάφος «χτυπήθηκε από ψηλά από πύραυλο» κοντά στη νότια πόλη Άντεν της Υεμένης.

Η UKMTO λέει ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα και έχει συμβουλεύσει τα σκάφη που διέρχονται να είναι «εξαιρετικά προσεκτικά».

Σύμφωνα με τη Daily Mail πρόκειται για ένα αμερικανικό πλοίο.

Η ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών Ambrey δήλωσε ότι ένα αμερικανικής ιδιοκτησίας πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου με σημαία των Νήσων Μάρσαλ είχε χτυπηθεί από τον πύραυλο.

Χούτι: Ασφαλής η ναυσιπλοΐα – Χτυπάμε μόνο ισραηλινά πλοία
Την ίδια ώρα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah TV των Χούτι επικαλείται πηγή των ναυτικών δυνάμεων της αντάρτικης ομάδας, η οποία επαναλαμβάνει ότι δεν θα στοχεύσουν εμπορικά πλοία που δεν συνδέονται με το Ισραήλ.
«Η ναυσιπλοΐα είναι ασφαλής» στην Ερυθρά Θάλασσα, την Αραβική Θάλασσα και το στενό Bab al-Mandab «εκτός από τα ισραηλινά πλοία ή εκείνα που κατευθύνονται σε κατεχόμενα παλαιστινιακά λιμάνια», λέει η πηγή.
«Θα συνεχίσουμε την αποτροπή των ισραηλινών πλοίων ή εκείνων που κατευθύνονται σε κατεχόμενα παλαιστινιακά λιμάνια μέχρι το τέλος της επίθεσης και της πολιορκίας της Γάζας», προσθέτουν.

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν πύραυλο των Χούτι

Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε πύραυλο κρουζ κατά πλοίων επιφανείας που εκτοξεύθηκε από περιοχή ελεγχόμενη από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, και είχε στόχο το USS Laboon —αντιτορπιλικό κλάσης Άρλι Μπερκ— στον νότιο τομέα της Ερυθράς Θάλασσας, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») μέσω X (του πρώην Twitter).

Πιο αναλυτικά, χθες (14/1) περί τις 16:45 (τοπική ώρα· 15:45 ώρα Ελλάδας), «πύραυλος κρουζ κατά πλοίων, που εκτοξεύθηκε από (περιοχή ελεγχόμενη από) τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι προς την κατεύθυνση του USS Laboon», αντιτορπιλικού κλάσης Άρλι Μπερκ ανεπτυγμένου στο νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας, «καταρρίφθηκε στα περίχωρα της ακτής της Χοντάιντα», στη δυτική Υεμένη, «από αμερικανικό καταδιωκτικό», ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») μέσω X (του πρώην Twitter).

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε ζημιές, σύμφωνα με τη CENTCOM.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ