Ενονη αντιπαραθεση Καραγκουνη με Γεωργιαδη στο γαλάζιο φροντιστήριο ενώ υπήρξαν και μύδροι Δαβάκη κατά Σκέρτσου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν πήγε και τοσο καλά το περιβόητο φροντιστήριο στους γαλάζιους βουλευτές για το νομοσχέδιο της αναγνώρισης του γάμου ομοφυλοφίλων.

Ενδεικτικός ο έντονος διάλογος που είχε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης με τον πρώην υπουργό Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά κατά του νομοσχεδίου.

Ο Κώστας Καραγκούνης ο οποίος είναι έμπειρος νομικός και μάλιστα διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης στην κυβερνηση Σαμαρά, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του αναφορικά με το νομοσχέδιο, τεκμηριώνοντας μάλιστα με επιχειρήματα την θέση ότι όλες οι αιτιάσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την δήθεν αναγκαιότητα της ψήφιση του νομοσχεδίου, δεν ισχύουν, αφού καλύπτονται από το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο ήδη έχει ψηφιστεί.

Εάν μάλιστα σώνει και καλά η κυβέρνηση ήθελε να κάνει κάποια προσθήκη, θα μπορούσε να την κάνει στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο του συμφώνου και όχι να ανοίγει μία τέτοια διαδικασία που δημιουργεί μεγάλες αντιδράσεις στην κοινωνία.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν …αφοπλιστική: «Δηλαδή, τι θες; Να το περάσουμε στη ζούλα»;

Μιλάμε για «ενημέρωση» επιπέδου Χάρβαρντ… Χάλβαντ κατά το ελληνικότερον…

Η διαμάχη Καραγκουνη- Γεωργιαδη όμως δεν ήταν η μόνη. Ένα αλλο πεδίο αντίδρασης αποτελεί και ο έντονος διάλογος μεταξύ του Άκη Σκέρτσου και του Βουλευτή Λακωνίας, Θανάση Δαβάκη, ο οποίος διαφωνεί σθεναρά με το νομοσχέδιο.

Σκέρτσος: Η αναγνώριση του γάμου ομοφυλόφιλων, ήταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα!

Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο Υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης, λέγοντας: Ναι, κάθε μέρα αυτό λέγαμε!

Θανάσης Δαβάκης: Αν τα λέγαμε τότε, σίγουρα σήμερα δεν θα ήμασταν εδώ!!

Η συνέχεια μάλιστα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, αφού ο Θανάσης Δαβάκης συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Ευτυχώς που υπάρχει το τικ τοκ του Πατέλη και μάθαμε για το νομοσχέδιο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ