Άιοβα: Σαρωσε ο Τραμπ με 98 από τις 99 κομητείες – Μία την πήρε η Νίκι Χέιλι με μία ψήφο διαφορά!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε το 51% των ψήφων στην πρώτη προκριματική ομάδα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Άιοβα και εδραιώθηκε ως επικρατέστερος για την προεδρική υποψηφιότητα του 2024 και την εκλογική αναμέτρηση με τον Τζο Μπάιντεν τον Νοέμβριο.

Ο αποφασιστικός θρίαμβος του Τραμπ – ανακηρύχθηκε νικητής μόλις μισή ώρα μετά την καταμέτρηση και οι αναφορές δείχνουν ότι κέρδισε 98 από τις 99 κομητείες της πολιτείας – είναι ένα ακόμη βήμα προς μια άνευ προηγουμένουκατάσταση στην αμερικανική δημοκρατία, όπου ένας υποψήφιος που απέρριψετο τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα. αντιμετωπίζει τέσσερις ποινικές κατηγορίες και 91 κατηγορίες για κακούργημα και αποκλείεται από τις κάλπες σε δύο πολιτείες, μπορεί να γίνει ξανά Πρόεδρος!

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, ήταν δεύτερος με 21,2% των ψήφων, ξεπερνώντας οριακά την πρώην κυβερνήτη  της Νότιας Καρολίνας, την Ινδικής καταγωγής Νίκι Χέιλι, η οποία κέρδισε το 19,1% των ψήφων.

nb pinakas trump iowa

Στην πρώτη του αντίδραση μετά τα αποτελέσματα της Αϊόβα, ο Τραμπ ξεκίνησε με ένα σπάνιο μήνυμα ενότητας:

«Πραγματικά πιστεύω ότι είναι καιρός όλοι, η χώρα μας, να ενωθούν.Θέλουμε όλοι, είτε είναι Ρεπουμπλικάνοι είτε Δημοκρατικοί είτε φιλελεύθεροι ή συντηρητικοί, να ενωθούν. Θα ήταν πολύ ωραίο να συγκεντρωθούμε και να συμμορφώσουμε τον κόσμο, να διορθώσουμε όλα τα προβλήματα, να συμμορφώσουμε τον θάνατο και την καταστροφή που βλέπουμε. Θέλω να το κάνω αυτό μεγάλο μέρος του μηνύματος».

Επιτέθηκε στον Τζο Μπάιντεν, αποκαλώντας τον, «τον χειρότερο πρόεδρο» που είχαν δει ποτέ οι ΗΠΑ, ενώ χαρακτήρισε τις νομικές υποθέσεις εναντίον του ως «κατηγορίες Μπάιντεν» και υποστήριξε ότι ήταν μέρος της «εκλογικής παρέμβασης».

Να εξηγήσουμε ότι στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα και τα δύο κόμματα επιλέγουν τον υποψήφιο για την προεδρία μέσω μιας συνέλευσης όπου αντιπρόσωποι από διαφορετικές Πολιτείες ψηφίζουν για τους υποψήφιους που προτιμούν.

Γι’ αυτό, οι υποψήφιοι πρέπει πρώτα να κερδίσουν τις πρωταρχικές μάχες σε διάφορες Πολιτείες, οι οποίες έχουν τους δικούς τους ξεχωριστούς κανόνες σχετικά με την εκλογική διαδικασία και τη διαδικασία ψηφοφορίας και τον τρόπο κατανομής των αντιπροσώπων στους υποψηφίους.

Αυτός ο κύκλος ξεκινά παραδοσιακά στην Άιοβα που στέλνει 40 αντιπροσώπους στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών με βάση το ποσοστό των ψήφων.

Ενώ οι Δημοκρατικοί άρχιζαν τον εκλογικό τους κύκλο και στην Άιοβα, υπό τον Τζο Μπάιντεν, το κόμμα έχει μεταφέρει την πρώτη του πρωταρχική μάχη στη Νότια Καρολίνα, με το σκεπτικό ότι η τελευταία είναι πιο ποικιλόμορφη από την Άιοβα και αντιπροσωπεύει καλύτερα το ποικιλόμορφο δημοκρατικό δημογραφικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ