Τρισήμιση ολόκληρες ώρες κράτησε η δεύτερη συνάντηση των γαλάζιων βουλευτων για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δεύτερο μασάζ» είχε μεγαλύτερη διάρκεια από το πρώτο, καθώς διήρκησε 3,5 ώρες. Χθες στην Πειραιώς προσήλθαν οι βουλευτές που το επίθετό τους ξεκινά από «Λ».

Ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, δήλωσε ότι πείστηκε από τον πρωθυπουργό και άλλαξε τη στάση του, δηλαδή θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Οι υφυπουργοί στον πρωθυπουργό Μπρατάκος και Μαρινάκης, δήλωσαν πως «θέλουμε να κάνουμε μια ενημέρωση στους βουλευτές, μακριά από εμάς το ”μασάζ” ή το ”φροντιστήριο”».

Ο Θάνος Πλεύρης εστίασε στην ανάγκη να μην υπάρξει γάμος ομόφυλων ζευγαριών προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά, καθώς αυτό ρυθμίζεται ήδη από το Αστικό Δίκαιο, με τον Σκέρτσο και τις καθηγήτριες νομικούς να δίνουν απαντήσεις.

Οι περισσότερες διαφωνίες των βουλευτών της ΝΔ αφορούν στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, εισηγητής του νομοσχεδίου, συνεπικουρούμενος από την καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Κατερίνα Φουντεδάκη, αναφέρθηκε μετ’ επιτάσεως στην ανάγκη να αναγνωριστούν ίσα δικαιώματα ανατροφής και ασφάλειας στα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών, αναφέροντας πως αυτό δεν μπορεί να διασφαλιστεί με αλλαγές στο σύμφωνο συμβίωσης.

Παρουσίασε δε και στοιχεία από μελέτες στην Ισπανία και σε άλλες χώρες, για να αποδείξει ότι η υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια έχει συμβάλει στην καλύτερη ανατροφή και κοινωνική ένταξη των παιδιών!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ