Η ΕΕ προειδοποιεί το Αζερμπαϊτζάν για «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας της Αρμενίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΕΕ έχει περάσει σαφή μηνύματα στο Αζερμπαϊτζάν ότι οποιαδήποτε παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Αρμενίας θα ήταν απαράδεκτη και θα έχει σοβαρές συνέπειες για τις σχέσεις ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν.

Ο Πέτερ Στάνο, Επικεφαλής Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), δήλωσε σχετικά στο Armenpress, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες απειλές και εδαφικές διεκδικήσεις του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ κατά της Αρμενίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φείδεται διπλωματικών προσπαθειών για να βοηθήσει στην επίτευξη μιας αμοιβαία αποδεκτής διευθέτησης της σύγκρουσης τα τελευταία χρόνια.

«Είμαστε σε στενή επαφή με την ηγεσία της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, επαναλαμβάνοντας ακούραστα την υποστήριξή μας για την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και των δύο χωρών και την επίλυση των θεμάτων αποκλειστικά με ειρηνικά μέσα. Τα κανάλια επικοινωνίας μας παραμένουν ανοιχτά.

«Η ΕΕ χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία για να περάσει σαφή μηνύματα στο Αζερμπαϊτζάν ότι οποιαδήποτε παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Αρμενίας θα ήταν απαράδεκτη και θα έχει σοβαρές συνέπειες για τις σχέσεις μας. Παραμένουμε αμετάβλητοι και σταθεροί σε αυτή τη στάση.

«Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος /Αντιπρόεδρος Τζοζέπ Μπορέλ και ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της ΕΕ Τόιβο  Κλάαρ συνεχίζουν τη δέσμευσή τους για μια βιώσιμη και διαρκή ειρήνη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο Στάνο.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ