Έβλεπα χρήμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Βενετσάνος

«Έβλεπα χρήμα, έβλεπα κλαμπ, έβλεπα κοπέλες με λεφτά και λέω ας το κάνω και εγώ…», ανέφερε η 17χρονη σε δηλώσεις της στην κάμερα του MEGA. Αυτό δυστυχώς είναι μέρος από την σημερινή νεολαία που αύριο θα καλεστεί να κάνει οικογένεια, ποιος φταίει όμως για την κατάντια των νέων κοριτσιών που εκπορνεύονται για να κάνουν χλιδάτη ζωή; Η απάντηση βρίσκεται στα πρότυπα που περνάνε στην ελληνική κοινωνία κυρίως μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες, αλλά και στην αδιαφορία της ιδίας της οικογένειας που αφήνει απροστάτευτα τα μέλη της, όσο για την πολιτεία ας μην μιλήσουμε καλύτερα, τα έχει όλα στον αυτόματο και λειτουργεί με την λογική των Τεμπών «πάμε να φύγουμε» εκεί, «πάμε και βλέπουμε» εδώ. Λογικό είναι λοιπόν τα πράγματα να έχουν ξεφύγει τόσο, που τείνουν να γίνουν ανεπίστρεπτα.

Δυστυχώς οι ηθικοί φραγμοί έχουν χαλαρώσει, ενώ η πυρηνική οικογένεια όπως την γνωρίζουμε πάει αν όχι προς εξαφάνιση, τουλάχιστον να μείνει στην άκρη, σαν κάτι παρωχημένο. Όλα αυτά δυστυχώς δίνουν λανθασμένα πρότυπα στην νεολαία της Ελλάδος. Μπορούν να διορθωθούν; Βεβαίως αρκεί να υπάρχει θέληση, να πάψουν να πωλούνται βιντεοπαιχνίδια (τρόπος του λέγειν) που διδάσκουν απροκάλυπτα την βία, με αποτέλεσμα να την βλέπουμε και στην πραγματική ζωή από ανήλικους. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να πάψουν να θεωρούν τον εαυτό του δημόσιο υπάλληλο λειτουργό που διαμορφώνει ψυχές ανθρώπων.

Μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δασκάλους που  γνώρισα και ήταν πραγματικοί λειτουργοί στην προσφορά που έκαναν προς τα νέα παιδιά και των οποίων οι μαθητές τους εξακολουθούν να τους έχουν ως υπόδειγμα και να τους τιμούν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ